Pēdejā aprīļa dienā: Lietus, pērkons un silts laiks

Pēdējā aprīļa dienā mākoņi mīsies ar sauli un vietām, galvenokārt centrālajos un austrumu rajonos, gaidāms īslaicīgs lietu, lokāli pat pērkona negaiss, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Vējš būs lēns, un lielā daļā valsts diena aizritēs ar patīkami siltu laiku – gaisa temperatūra sasniegs +18…+23 grādi, bet par dažiem grādiem zemāka gaisa temperatūra gaidāma pie ūdens, galvenokārt līča piekrastē, tur vien +9…+14 grādi.  

1. maijā laiks atkal kļūs saulaināks, ja naktī vēl vietām uzlīs, tad diena nu jau aizritēs ar sausu laiku, pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu, austrumu vējš. Naktī uz trešdienu gaiss atdzisīs līdz +6…+12 grādiem, bet dienā teju visur, izņemot līča piekrasti, gaiss iesils līdz +20…+23 grādiem.

Sinoptiķi norāda, ka arī nedēļas otrajā pusē virs valsts teritorijas saglabāsies augstāks atmosfēras spiediens, tādēļ laika apstākļi kopumā būs mierīgi un labvēlīgi.

Pirmajās maija dienās laiks lielākoties būs sauss un saulains, tikai brīvdienās vietām austrumos gaidāms neliels lietus. Gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā nedēļas sākumā, bet, pietuvojoties nedēļas nogalei, tā pakāpeniski sāks pazemināsies. Svētdien dienā termometra stabiņš vairs nepārsniegs +15 grādu atzīmi, bet nākamās nedēļas sākumādiennakts tumšajās stundās, vietām iespējams termometra stabiņš noslīdēs zem 0 grādu atzīmes – zāles virskārtā gaidāma salna.

Lasiet arī: Čečenijas līdera 16 gadus vecais dēls iecelts par Putina Speciālo spēku universitātes “kuratoru”

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas