Pīlēns neredz pamatu, kādēļ nekandidēt Valsts prezidenta amatam

Valsts prezidenta amatam oficiāli izvirzītais Apvienotā saraksta (AS) kandidāts un šī politiskā spēka dibinātājs Uldis Pīlēns neredz nekādu pamatu atsaukt savu kandidatūru, šādu viedokli viņš ceturtdien, 11.maijā, pauda Latvijas Radio.

Pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits trešdien paziņoja, ka atsauc savu kandidatūru uz otro termiņu šajā amatā. Šajā paziņojumā

Levits aicināja  Pīlēnu rīkoties līdzīgi un atteikties kandidēT.

[Tagadējā prezidenta ieskatā tas ļautu izvairīties no krīzes valdības koalīcijā, konkurējot tās partneru izvirzītiem kandidātiem – BNN.] AS dibinātājs, arhitekts un uzņēmējs Latvijas Radio norādīja, ka viņš ir piedāvājis tikties ar visām Saeimas frakcijām, sākot ar Jauno vienotību (JV) kā lielāko frakciju.

Jau ir vēstīts, ka līdz trešdienai, kad Levits paziņoja par savu izšķiršanos, publiski bija izskanējuši divi potenciālie kandidāti uz Valsts prezidenta amatu – pašreizējais prezidents un Pīlēns, kura kandidatūru AS trešdien oficiāli pieteica. Levitu bija plānojusi pieteikt NA.

Nevienam no abiem minētajiem kandidātiem pārliecinoša atbalsta Saeimā līdz šim nebija, bet koalīcija par vienu kandidātu līdz šim nebija vienojusies. Ceturtdien tapa zināms, ka JV Valsts prezidenta amatam nolēmusi virzīt ilggadējā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) kandidatūru. Savukārt opozīcijas partija Progresīvie paziņoja, ka vēlēšanām virzīs “publiskās pārvaldības eksperti” Elīnu Pinto.

Lasiet arī: Jaunā Vienotība, kā tika prognozēts, valsts galvas amatam piesaka Rinkēviču

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas