Polija: Vagneriešu provokāciju gadījumā Polija, Lietuva un Latvija slēgs robežas ar Baltkrieviju

Polija, Lietuva un Latvija ir gatavas slēgt robežas ar Baltkrieviju Krievijas militāro algotņu grupējuma Vagner provokāciju gadījumā, britu laikrakstam The Guardian paziņoja Polijas iekšlietu ministrs Mariuss Kamiņskis.

Ja uz Polijas, Lietuvas un Latvijas robežām notiks nopietni incidenti ar Vagner algotņu piedalīšanos, šīs valstis “noteikti sāks kopīgas darbības”, sacīja ministrs.

“Es neizslēdzu iespēju, ka, ja mēs izlemsim, ka tā ir pareizā atbilde šajā brīdī, mēs nonāksim pie pilnīgas Baltkrievijas izolācijas,” atzīmēja Kamiņskis.

Tā kā Baltkrievijā ir ieradies lielāks skaits Vagner kaujinieku, reģiona NATO valstīm ir pamats gaidīt būtiskākas provokācijas uz robežām, kur līdz šim ilgstoši uzturēts nelegālo migrantu spiediens, trešdien, 26.jūlijā  LTV Rīta panorāmā pauda bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Juris Maklakovs.

Viņš pauda uzskatu, ka

Vagner daļas no Krievijas uz Baltkrieviju tikušas nosūtītas ar kādu mērķi un tām “būs jāmaksā kaut kāda izpirkuma cena” par militāro dumpi Krievijā, attiecīgi reģionā var gaidīt būtiskākas provokācijas uz robežām.

Lietuva apsver iespēju apturēt autobusu pārvadājumus uz Baltkrieviju, lai aizsargātu savus pilsoņus pastāvošo risku dēļ. 

Lasiet arī: Krievija un Baltkrievija nesaņem ielūgumus uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas