Pret nelegālās migrācijas organizētājiem ik nedēļu sāk vidēji 8–10 kriminālprocesus

Valsts robežsardze nedēļā sāk vidēji 8–10 kriminālprocesus par nelegālās migrācijas organizēšanu – gan par cilvēku pārvešanu pāri Latvijas robežai, gan par viņu transportēšanu tālāk uz citām Eiropas valstīm.

To intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma trešdien, 4.oktobrī, atzina robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts. Viņš norādīja, ka pirmdien no nelegālas robežas šķērsošanas atturēti 146 migranti, bet svētdien – 220 robežpārkāpēji.

Šo cilvēku izcelsmes valstu ģeogrāfija esot ļoti plaša – viņi nāk no Afganistānas, Irākas, Irānas, Indijas, Šrilankas un daudzām citām valstīm.

Pujāts atkārtoti norādīja: šovasar vērojams, ka

robežpārkāpēji ir kļuvuši agresīvāki.

Vienā gadījumā uzbrukts robežsargam, bet četros gadījumos policijai un robežsardzei nācies pielietot šaujamieroci automašīnu apturēšanai. Tāpat bijuši gadījumi, kad migranti no Baltkrievijas puses met ar akmeņiem Latvijas robežsargiem, kuri cenšas novērst nelegālo robežas šķērsošanu.

Pujāts lēsa, ka daļa nelegālo migrantu ir ar militāru pieredzi Sīrijā, Afganistānā, Irākā. Redzams, ka viņi bojā ne tikai žogu, bet arī robežas tehnisko aprīkojumu, klāstīja Pujāts.

Robežsardzes priekšnieks atzīmēja, ka Latvija noteikti neesot migrantu gala mērķis – pamatā viņi tēmējot uz Vāciju, kur grib izmantot patvēruma pieprasīšanas sistēmu.

Lasiet arī: Nedēļas nogalē novērsts 471 mēģinājums nelikumīgi šķērsot robežu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas