Prettrokšņu sienas izbūve Vangažos izmaksās 1, 702 miljonus eiro

Pie Vidzemes šosejas (A2) Vangažos plānots šogad izbūvēt prettrokšņu sienu par 1, 702 miljoniem eiro, informē  VSIA Latvijas Valsts ceļi (LVC) pārstāvji. 

LVC pārstāvji norāda, ka šāds lēmums pieņemts, lai mazinātu troksni, kas līdz iedzīvotājiem nonāk no Vidzemes šosejas (A2). Atbilstoši Rīcības plānam trokšņa samazināšanai valsts autoceļiem un tajā dotajiem risinājumiem, prettrokšņu siena paredzēta posmā no 31,15. līdz 32,25. km. Tur tiks izbūvēta dzelzsbetona un trokšņu sienu kombinētā sistēma.  Plānots, ka  sienas augstums būs no  trīs līdz 5,5 metriem, kopējais prettrokšņu sistēmas garums – 1055 metri.

Atbilstoši prasībām trokšņa sienām jābūt tādām, lai tās nodrošinātu skaņas absorbcijas un izolācijas klasi.

Iepirkumā par prettrokšņu sienas būvniecību bija pieteikušies divi pretendenti, tiesības slēgt līgumu un veikt būvdarbus ieguva SIA Tilts par līgumcenu 1 701 970 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Otra pretendenta, SIA ACB piedāvātā līgumcena bija 2 194 246 eiro bez PVN. Prettrokšņu risinājuma projektu par 33 333 eiro bez PVN izstrādāja SIA Projekts EAE.

Saskaņā ar būvdarbu līgumu prettrokšņu sienas būvniecība  jāuzsāk ne vēlāk kā 2023. gada 1.aprīlī un darbi jāpaveic 80 dienu laikā.

Lasiet arī: Igaunija rosina ES izmantot vienota standarta stikla pudeles

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas