Progresīvie vēl nav atraduši potenciālo kandidātu Valsts prezidenta amatam

Partija Progresīvie veic pārrunas ar potenciālajiem partijas virzītiem Valsts prezidenta amata kandidātiem, bet Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Kaspars Briškens patlaban atturas nosaukt šo personu vārdus.

Briškens uzsver, ka Progresīvo atbalsts pagaidām nav ne esošajam Valsts prezidentam Egilam Levitam, ne Apvienotā saraksta virzītajam Uldim Pīlēnam, jo frakcija turpina darbu pie sava Valsts prezidenta amata kandidāta identificēšanas.

Tomēr,

ja partija nevirzīs savu kandidātu, frakcija ir atvērta padziļinātai sarunai ar izvirzītajiem kandidātiem,

lai Progresīvie varētu vētīt viņu atbilstību partijas kritērijiem, pauda Briškens.

Vienlaikus Progresīvie piekrīt kopējam noskaņojumam, ka Levits pēc tam, kad Krievija iebruka Ukrainā, ir atzīstami sevi pierādījis drošības jomā. Pašreizējais Valsts prezidents ir labi demonstrējis Latviju starptautiskā arēnā tieši drošības jomā, uzskata Briškens, atzīmējot, ka Levitam ir spēcīga komanda, ar labiem diplomātiem.

Valsts prezidenta vēlēšanas Saeimā notiks maija pēdējā dienā.

Nacionālā apvienība nolēmusi pašreizējo Valsts prezidentu izvirzīt atkārtotai ievēlēšanai. Levitam atbalstu sola arī Jaunā vienotība.

Savukārt Apvienotais saraksts (AS) virzīs uzņēmēju un AS dibinātājs Uldi Pīlēnu, kuram atbalstu ir paudusi virkne opozīcijas politiķu, tomēr stabils balsu vairākums vēlēšanās Pīlēnam nav drošs.

Arī Levitam gan pašlaik nepietiek balsu pārvēlēšanai, ja AS virza savu kandidātu.

Lasiet arī: Krauze: ZZS atbalsts Levita kandidatūrai ir “absolūti izslēgts”

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas