Rajevskis: Prezidents ir tas, “kurš ceļ” JV reitingus

Tieši Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ir tas, kurš “izvelk” Jaunās Vienotības (JV) reitingus, jo viņu joprojām asociē ar JV, intervijā LTV Rīta panorāmai paudis politologs Filips Rajevskis.

Politologs skaidroja, ka Rinkēvičs ne tikai bija JV kandidāts Valsts prezidenta vēlēšanās, bet viņš arī ir populārākais šīs partijas politiķis.

“Es domāju, ka daudzi vēl aizvien viņu [Rinkēviču] asociē ar JV. 

Paies laiks, kamēr prezidents, teiksim tā, distancēsies cilvēku apziņā no šīs partijas, kurā viņš tik ilgi darbojās kā veiksmīgs politiķis,” sprieda Rajevskis.

Viņaprāt, tas ir viltus komforta ģenerators, kas JV liek skatīties uz reitingiem un domāt: “

Ak, mēs esam populāri, cilvēki atbalsta šo politiku, ko [Krišjānis] Kariņš demonstrē.”

Pēc politologs teiktā, pastāv bažas, ka tā tas nebūt nav. “Man bail, ka tas ir mītisks priekšstats,” atzina Rajevskis.

BNN jau vēstīja, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pirmdien, 14. augustā, paziņoja, ka atkāpsies no premjera amata un ceturtdien Valsts prezidentam iesniegs dokumentu par valdības demisiju. Viņš nākamo Ministru kabinetu (MK) nevadīšot.

Kariņš sacīja, ka valsts attīstībai ir vajadzīgs daudz kas, bet pamatā spēcīga un dinamiska valdība, kas var pieņemt grūtus lēmumus. Kā apgalvoja premjers, pēc ilgstošām sarunām esot skaidrs, ka Apvienotais saraksts (AS) un Nacionālā apvienība (NA) dara visu, lai bremzētu jebkuru mēģinājumu ieviest valdībā dinamiskāku darbu. Ja nevar rast dinamismu šajā valdībā, tad ir nepieciešama jauna valdība, uzsvēra politiķis.

Viņš arī norādīja, ka aicinājis JV valdi un frakciju virzīt nākamo premjera amata kandidātu. Kariņš vairs nepretendēšot uz premjera amatu.

Līdz ar Kariņa demisionēšanu būs kritis viss MK, tādējādi paverot ceļu jaunas valdības izveidošanai ar Jauno vienotību (JV), Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un Progresīvajiem kā tās potenciālo kodolu.

Lasiet arī: “Vai Pīlēns piekristu kļūt par premjerministru?” – prāto Ikstens

 

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas