Rietumos apmācīti jau vairāk nekā 60 000 ukraiņu karavīru

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā pirms vairāk nekā gada Rietumu partneri apmācījuši vairāk nekā 60 000 Ukrainas bruņoto spēku karavīru, paziņojis Vācijas parlamenta apakšpalātas deputāts Roderihs Kīzeveters.

Bundestāga deputāts no kristīgajiem demokrātiem (CDU) raidsabiedrībai ZDF teicis, ka lielākā daļa Rietumos apmācīto karavīru Ukrainā atgriezīsies maijā un jūnijā.

Kīzeveters ukraiņu karavīrus raksturoja kā “ļoti apķērīgus”,

jo īpaši ar izlūkošanas tīklu saistītos jautājumos. “To mēs varētu pamācīties,” pauda deputāts, kurš dienējis Vācijas armijā, strādājis NATO un Vācijas Aizsardzības ministrijā.

Vienlaikus Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss pauda, ka Vācija sniedz vislielāko palīdzību Ukrainas militārpersonu, īpaši komandieru un apakšvirsnieku, sagatavošanā.

Pēc tam, kad Krievija pērn 24.februārī sāka visaptverošu iebrukumu Ukrainā, ukraiņu karavīri devās uz mācībās citās valstīs. Lielbritānija pirmā piedāvāja apmācīt Ukraiņu karavīrus, sniedzot militāro prasmju pamatkursu, jo daudziem mobilizētajiem nav militārās pieredzes vai arī dienestā bijuši sen.

Ukraiņu karavīru mācības notiek visā Eiropas kontinentā no Spānijas līdz Polijai. Tajās piedalās pat instruktori no Jaunzēlandes. Rietumu sabiedrotie Ukrainas spēkus apmāca dažādās jomās. Piemēram, marta beigās Zviedrija sāka apmācību kursu ukraiņu karavīriem par kara taktiku mežā.

Lasiet arī: Plānots 9.maiju noteikt par Ukrainā bojā gājušo piemiņas dienu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas