Rīgā norisināsies NATO operāciju plānošanas mācības

Rīgā no 3.septembra līdz 15.septembrim norisināsies NATO operāciju plānošanas mācības Steadfast Pyramid 2023 un Steadfast Pinnacle 2023, kurās piedalīsies NATO dalībvalstu un partnervalsts Zviedrijas vecākie un augstākie virsnieki, aģentūru LETA informēja Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba Komunikācijas pārvaldē.

Mācību Steadfast Pyramid un Steadfast Pinnacle mērķis ir pilnveidot vecākā un augstākā līmeņa virsnieku un komandieru spējas plānot un vadīt apvienotās operācijas.

Steadfast Pyramid 2023, kas ilgs līdz 8.septembrim, ir pirmā daļa no Sabiedroto Transformācijas pavēlniecības un NATO Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā organizētajām mācībām.

Tajā piedalās vecākie un augstākie virsnieki, lai pilnveidotu štāba darba plānošanas prasmes.

Savukārt vingrinājuma otrā daļa Steadfast Pinnacle 2023 norisināsies no 10. līdz 15.septembrim, un ietvers augstākā līmeņa komandieru apmācību operacionālās plānošanas jomā.

Vingrinājumi Steadfast Pyramid un Steadfast Pinnacle Latvijā tiek rīkoti kopš 2011.gada. Mācību laikā Latvija pilnveido uzņemošās valsts atbalsta spējas un prasmes sadarboties ar citām NATO dalībvalstīm un stratēģiskajiem reģionālajiem partneriem.

Lasiet arī:Ķirsis: Lai izmantotu Rīgas reģiona potenciālu, jāveido divu līmeņu pašvaldība

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas