Rīgā par Krievijas televīzijas kanālu retranslēšanai paredzētas ierīces izplatīšanu aizturēts vīrietis

Valsts policija (VP) 19.jūnijā par aizliegtu uzņēmējdarbību Rīgas pilsētas teritorijā aizturēja 1979.gadā dzimušu vīrieti, kurš neilgā laika periodā par samaksu izplatījis speciāli pielāgotas ierīces, kuras nodrošināja iespēju to lietotājiem skatīties Latvijas Republikā retranslējamo audio un audiovizuālo programmu sarakstā neietvertas televīzijas programmas, tajā skaitā NTV, Mir, Rosija, Pervij kanal, kuras Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) bija aizliegusi retranslēt, tajā skaitā izplatīt, Latvijas teritorijā.

VP informē, ka saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Policija bija ieguvusi informāciju par kāda vīrieša prettiesiskām darbībām, izplatot ierīces, kas paredzētas Latvijā aizliegto televīzijas kanālu retranslēšanai, tādējādi veicinot dezinformācijas izplatību sabiedrībā.

Policija nekavējoties veica procesuālās darbības noziedzīga nodarījuma pārtraukšanai, aizturēja minēto personu un apzināja viņa klientu loku.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka vīrietis klientus sameklējis gan savu paziņu vidū, gan ievietojot sludinājumus dažādās interneta vietnēs.

Veicot vairākas sankcionētās kratīšanas Rīgā un Olaines novadā, policijas amatpersonas konstatēja un izņēma deviņas speciāli pielāgotās ierīces un to sastāvdaļas.

Kriminālprocesā 1979.gadā dzimušais vīrietis tika atzīts par aizdomās turēto un viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Līdz šim viņš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 208.panta – par nodarbošanos ar uzņēmējdarbību, attiecībā uz kuru pastāv speciāls aizliegums.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem.

Šobrīd kriminālprocesā tiek veiktas virkne dažādu izmeklēšanas darbību, lai noskaidrotu visus lietas apstākļus. Tāpat tiks vērtēta to personu atbildība, kas skatījušies aizliegtos TV kanālus.

Lasiet arī: Par spīti dumpim, vāgnerieši turpina rekrutēšanu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas