Rinkēvičs: Krievijas pilsoņu nodarbinātība EP struktūrās ir nepieņemama

Krievijas Federācijas pilsoņu nodarbinātība Eiropas Parlamenta (EP) ir nepieņemama ņemot vērā, ka Krievija ir izslēgta no EP, tikšanās laikā ar Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas (EPPA) prezidentu Tiniju Koksu un EP ģenerālsekretāri Mariju Pejčinoviču Buriču, pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV.)

Tikšanās laikā Rinkēvičs apliecināja Latvijas prezidentūras EP Ministru komitejā gatavību cieši sadarboties ar EPPA cilvēktiesību, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā, kā arī gatavību strādāt EP samitā Reikjavīkā pieņemto lēmumu īstenošanā.

Latvijas ārlietu ministrs pauda pārliecību, ka Latvijas prezidentūra EP Ministru komitejā ir apņēmusies strādāt, lai īstenotu Reikjavīkas samita lēmumus.

Atbalsts Ukrainai un Krievijas atbildība būs svarīgs EP darba kārtības jautājums arī turpmāk.

Ministrs vērsa uzmanību, ka Latvija ir starp dibinātājvalstīm, kas iniciēja Zaudējumu reģistra izveidi, lai reģistrētu pierādījumus un prasības par zaudējumiem, kas radušies Krievijas Federācijas agresijas rezultātā pret Ukrainu.

“Šobrīd ir jāstrādā, lai Zaudējumu reģistrs darbotos,” akcentēja Rinkēvičs.

Ārlietu ministrs pauda nostāju, ka Latvijas prezidentūra ES Padomē ir atvērta dialogam par visiem dienaskārtības jautājumiem.

Lasiet arī:EP vēlēšanās varēs balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas