Rinkēvičs: NATO samitā Viļņā Ukrainai ir jādod reāla cerība par iestāšanos aliansē

NATO samitā Viļņā, kas notiks 11.jūlijā un 12.jūlijā, Ukrainai ir jādod reāla cerība par iestāšanos aliansē, preses konferencē pēc ievēlēšanas Valsts prezidenta amatā sacīja līdzšinējais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Viņš augstu novērtēja Latvijas sabiedrotos, kuri no pagājušā gada 24.februāra, kad Krievija sāka agresijas karu pret Ukrainu, ir izvietojuši valsī bruņotos spēkus, papildvienības.

“Būtiski, lai tiktu pildīti NATO Madrides samitā pieņemtie lēmumi.

Lai arī mūsu mājasdarbi, tostarp jauna poligona izveide noritētu raiti. Tā būs viena no diskusijām pirms samita un Viļņā,” sacīja Rinkēvičs.

Viņš atzīmēja, ka pie šiem jautājumiem daudz un cītīgi strādā Aizsardzības ministrija un aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA), kā arī Ārlietu ministrija. Jaunievēlētais prezidents uzsvēra, ka nopietnais darbs pie lēmumu sagatavošanas ir sācies tagad, mēnesi pirms samita. Tikai tagad prezidentu un Ministru prezidentu kancelejas ir nopietni ķērušās šiem jautājumiem klāt.

Kā ziņots, Rinkēvičam svinīgo solījumu būs jādod un amatā paredzēts stāties jūlija pirmajā pusē,

kad pilnvaras noslēgsies pašreizējam Valsts prezidentam Egilam Levitam, kurš no kandidēšanas uz otro pilnvaru termiņu atteicās, jo pārvēlēšanai trūka balsu.

Pēc ievēlēšanas amatā Rinkēvičs no Saeimas tribīnes sacīja, ka apņēmies darīt visu plaukstošas un drošas Latvijas labā.

Lasiet arī: Politoloģe: Pinto vēl jākrāj politiskā pieredze un zināšanas pirms kandidēt EP vēlēšanās

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas