Saeima noraida priekšlikumu atsaukt Latvijas parakstu no Stambulas konvencijas

Ar Saeimas valdošā vairākuma balsu nelielu pārsvaru ceturtdien, 5.oktobrī, tika noraidīts pēc 12 973 pilsoņu kolektīvā iesnieguma sagatavotais lēmumprojekts par Latvijas paraksta atsaukšanu no Stambulas konvencijas.

Kā jau tika ziņots, ja valsts paraksts – to likt zem šī dokumenta 2016.gadā tika pilnvarots toreizējais labklājības ministrs Jānis Reirs (JV) – šādi tiktu atsaukts, Latvija apliecinātu, ka tai vairs nav pienākuma rīkoties “atbilstoši Stambulas konvencijas mērķim un objektam”. Savukārt Evikas Siliņas Ministru kabinets ir apņēmies konvenciju arī ratificēt.

Par šī lēmumprojektu iekļaušanu Saeimas sēdes kārtībā nobalsoja 46 deputāti – visi opozīcijas pārstāvji, kā arī valdību atbalstošais ārpusfrakciju deputāts un Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Igors Rajevs. Pret, atbilstoši valdības pieteiktajai apņēmībai, balsoja lielākā daļa no valdības partiju deputātiem.   

Taču balsojumā atturējās valdību balstošais ārpusfrakciju deputāts

Oļegs Burovs un četri ZZS frakcijas deputāti

– Augusts Brigmanis, Līga Kozlovska, Jānis Vucāns un Didzis Zemmers. Var pat pieļaut, ka viņiem šī bija koalīcijas izrēķināta un dota privilēģija uzrādīt viņu vēlētājiem savu “uzticību tradicionālām vērtībām”. Taču arī viņi nobalsoja pret piedāvājumu lēmuprojektu nodot atpakaļ Saeimas Ārlietu komisijai, tā dokumentu “iesviežot papīrgrozā”.

Lasiet arī: “Piecas reizes pārlasīju ar cerību, ka nepareizi” – sabiedrībā dalās viedokļi par pievienošanos Stambulas konvencijai

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas