Siliņa pārliecināta, ka Latvijai vienai nav jēgas vērsties pret Krievijas graudu importu

Latvijai vienai nav jēgas vērsties pret Krievijas graudu importu, jo vienpusēji ierobežojumi nesasniegtu mērķi, šādu pārliecību intervijā TV3 atkārtoti pauda Latvijas premjere Evika Siliņa (JV).

Siliņa domā, ka vienas pašas Latvijas pieņemts lēmums par Krievijas graudu importa aizliegumu būtu “aizliegums uz papīra”, nevis realitātē, jo Krievijas graudi Eiropas Savienībā (ES) un arī Latvijā nonāktu pa citiem ceļiem.

Lūgta komentēt no Lietuvas amatpersonu puses izskanējušos pārmetumus, ka tieši Latvija Krievijas graudu importā ir liela problēma, Siliņa pauda viedokli, ka šie izteikumi ir uzmanības novēršana no sevis, “jo viņu ostās diezgan daudz notiek pārkraušana”, tikai tur šis jautājums iekšpolitiski nav tik augstu pacelts.

Savukārt runājot par regulāri no Krievijas puses izskanošajiem draudiem un viedokļiem, ka šī valsts varētu uzbrukt arī NATO valstīm, Siliņa uzsvēra, ka Latvija veic nopietnus pasākumus savas drošības stiprināšanai.

Viņa mudināja atcerēties, ka Latvija ir NATO dalībvalsts un pie mums jau tagad ir 14 dažādu NATO valstu karavīri, un tādā ziņā Latvijas situācija būtiski atšķiras no Ukrainas. Paralēli arī paši stiprinām savas aizsardzības spējas.

Politiķe piebilda, ka Krievijas režīma līderis Vladimirs Putins gatavojas “vēlēšanām”, tāpēc arī dažādu draudu ir vairāk.

Lasiet arī: Stividoru asociācija aicina neapturēt graudu tranzītu, sekojot Vācijas un Francijas piemēram

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas