Skūpsta dēļ Luiss Ruvjaless atkāpjas no Spānijas Futbola federācijas prezidenta amata

Spānijas Futbola federācijas prezidents Luiss Ruvjaless (Luis Rubiales) svētdien, 10.septembrī, paziņoja, ka atkāpsies no amata saņemtās kritikas dēļ par skūpstu, ko viņš Pasaules kausa izcīņas sievietēm apbalvošanas ceremonijas laikā veltīja Spānijas izlases uzbrucējai Dženijai Ermoso (Jenni Hermoso), vēsta Britu medijs BBC.

Ruvjaless paziņojis, ka nevar turpināt darbu, kā arī viņš esot atkāpies no UEFA izpildkomitejas viceprezidenta amata. Par savu atkāpšanos viņš paziņoja federācijas prezidenta pienākumu izpildītājam Pedro Rošam (Pedro Rocha) un dalījās ar šo ziņu intervijā Pīrsam Morganam (Piers Morgan) viņa televīzijas raidījumā.

Ar skūpstu saistītās diskusijas ir pārņēmušas Spānijas futbolu,

pat aizēnojot Spānijas uzvaru Pasaules kausā.

Luiss Ruvjaless no sākuma ignorēja aicinājumus atkāpties no prezidenta amata.

Piektdien, 8.septembrī, prokurors iesniedza sūdzību Spānijas Augstākajā tiesā, apsūdzot Ruvjalesu seksuālā uzbrukumā un piespiešanā pēc tam, kad 33 gadus vecā Ermoso trešdien, 6.septembrī, par šo incidentu iesniedza oficiālu sūdzību tiesā.

Ruvjaless apgalvojis, ka skūpsts bijis abpusējs.

Savā paziņojumā Ruvjaless atzinis, ka viņš nevarēs atgriezties savā amatā, jo pret viņu turpinās tiesvedība. Viņš piebilda, ka tic patiesībai un darīs visu, kas ir viņa spēkos, lai uzvarētu.

Politiķi, futbolisti un slavenības ir kritizējuši Ruvjalesu,

un arī protestētāji pie federācijas galvenās mītnes pieprasīja viņa atkāpšanos. Spānijas darba ministres pienākumu izpildītāja Jolanda Diaza (Yolanda Diaz) pauda atbalstu Dženijai un sievietēm, atzīmējot feminisma kustības progresu. Spānijas līdztiesības ministre Irēna Montero (Irene Montero) paziņoja: “Tas ir beidzies,” parādot nozīmīgu reakciju uz situāciju.

Tiesa ir atbildīga par oficiālu apsūdzību izvirzīšanu pret Ruvjalesu. Saskaņā ar Spānijas tiesību aktiem par seksuālu vardarbību var tikt piemērots naudas sods vai līdz pat četriem gadiem ieslodzījuma.

Lasiet arī: ASV apstiprina atjauninātās Covid-19 vakcīnas pret jaunākajiem variantiem

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas