Smart-ID arī turpmāk noderēs valsts e-pakalpojumiem

Šī e-rīka izstrādātājs SK ID Solutions ziņo, ka maijā noslēdzis vairākus gadus ilgušo procedūru, lai Smart-ID iegūtu lokālo – Latvijas Republikas normatīvo aktu noteikto – kvalificētā identifikācijas līdzekļa statusu autentifikācijai.

Tādējādi papildu atbilstībai starptautiskajai Eiropas Savienības uzticamības pakalpojumu eIDAS regulai, Smart-ID tiek atzīts arī Latvijā.

Tas radīs iespēju šo rīku turpināt izmantot Latvijas valsts e-pakalpojumu saņemšanai. 

Uzņēmums SK ID Solutions valsts iestādēm piedāvās Smart-ID risinājumu bez maksas. Lai nodrošinātu, ka Smart-ID sistēmās būtu pieejama aktuālākā informācija un dati par rīka lietotājiem un to kontiem, ir pabeigts arī integrācijas process ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Iedzīvotāju reģistru. Tā rezultātā risinājuma izstrādātājiem būs vienmēr pieejama aktuālākā informācija par lietotājiem – tostarp, piemēram, vai lietotājs ir aktīvs, vai nav bijušas izmaiņas personas informācijā (vārda, uzvārda maiņa).

Kā apgalvo SK ID Solutions Latvijas vadītāja Sanita Meijere, mūsu valstī šo e-rīku izmanto vairāk nekā miljons lietotāju. “Starptautiskais risinājums” Smart-ID tika prezentēts 2017.gada sākumā Tallinā. Uzņējumam mediju paziņojumā, teikts, ka patlaban tam ir vairāk nekā 3 miljoni aktīvo lietotāju visā pasaulē, turklāt martā ar Smart-ID lietotāji visā Baltijā ir veikts šī e-rīka vēsturē rekordliels – 85 miljoni – darījumu skaits .

Lasiet arī: Vēlas izspiest internetbanku identifikāciju no valsts e-pakalpojumiem

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas