Sniega un apledojuma dēļ satiksme apgrūtināta uz ceļiem visā Latvijā

Sniegs un apledojums visā Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, ziņo “Latvijas Valsts ceļi” (LVC).

Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 133 LVC ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Tallinas šoseja (A1), Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīgas līdz Cēsu pagriezienam un no Raunas pagrieziena līdz Veclaicenei, Valmieras šosejas (A3) posmā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam un no Stalbes līdz Valgai, Rīgas apvedceļiem (A4 un A5), Daugavpils šosejas (A6), Bauskas šosejas (A7), Jelgavas šosejas (A8), Liepājas šosejas (A9) posmā no Rīgas līdz Apšupes krustojumam un no Blīdenes līdz Skrundai, Ventspils šosejas, autoceļa Liepāja-Lietuvas robeža (Rucava) (A11), Rēzeknes šosejas (A12), autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi) (A13), Daugavpils apvedceļa (A14), Rēzeknes apvedceļa (A15) un autoceļa Tīnūži-Koknese (P80).

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā.

Ziemā uz ceļa var būt gan sniegs, gan apledojums. Snigšanas laikā uz galvenajiem autoceļiem drīkst būt seši centimetri sniega, uz mazāk noslogotajiem asfaltētajiem ceļiem – līdz pat desmit centimetriem. Lai cik rūpīgi strādātu, autoceļu uzturētājs nevar novērst ziemu pavisam, uzsver uzņēmumā.

LVC uzsver, ka autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Lasiet arī: Gaisa temperatūra brīvdienās būs -13 grādu robežās

Lasiet arī: BNN pēta | notiesātais Lietuvas parlamenta deputāts, kuram joprojām ir mandāts, vēlas pieņemt likumus no cietuma

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas