Sociālās aprūpes centra Rīga filiāles Jugla telpu pārbūve izmaksājusi 293 000 eiro

Par 293 000 eiro pārbūvētas sociālās aprūpes centra Rīga filiāles Jugla telpas, informē centra sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Jaunzeme-Grīnvalde.

Centrs sola, ka pārbūves rezultātā klientiem tiks nodrošināta labāka pakalpojumu kvalitāte un brīva piekļuve sociālās aprūpes centrā personām, kuru pārvietošanās apkārtējā vidē notiek ar riteņkrēsliem.

Kā norāda Ezerniece, pārbūves un remontdarbu rezultātā klientiem ir nodrošināts kvalitatīvāks veselības aprūpes pakalpojums Veselības aprūpes sektorā, kā arī radīta estētiski patīkamāka un modernāka darba vide medicīnas personālam, labāka veselības aprūpes pakalpojuma pieejamība, gan vides pieejamība kopumā.

Piemēram, iekļūšanai telpā nav vairs sliekšņu, durvju platums ļauj iebraukt medicīnas kabinetos ar riteņkrēsliem, koridorā visā garumā piestiprinātas margas, kas neredzīgajiem ļauj droši pārvietoties līdz ārstniecības telpu blokam.

Viņas vērtējumā, līdzīgi būvdarbi būtu nepieciešami arī Fizioterapijas sektorā pagrabstāvā. Uz VSAC Rīga filiāli Jugla vizītēs pie ārstiem speciālistiem ierodas ne vien neredzīgie filiāles Jugla klienti, bet arī klienti no filiālēm Ezerkrasti un Kalnciems, kuriem nepieciešama podologa, olftalmologa u.c. speciālstu konsultācija vai palīdzība.

VSAC Rīga filiālē Jugla vides pieejamību šobrīd nodrošina kontrastējošs marķējums uz kāpnēm, margās iestrādāts taktils apzīmējums par esošo stāvu, pie ieejas ir mājrunis ar zvana pogu, balss paziņojumi, gaismas brīdinājuma signāli, pacēlājs, panduss – uzbrauktuve riteņkrēsliem, automašīnu stāvvieta.

Pārbūves un remontdarbus veikusi konkursā izvēlētā SIA Babītes būve saskaņā ar 2022.gada 29.augustā noslēgto līgumu.

Trešdien, 22.februārī, plkst.13 notiks pārbūvēto telpu atklāšana. Būvdarbus atklās labklājības ministre Evika Siliņa (JV), kura simboliski piestiprinās plāksni ar Braila rakstu pie durvīm Veselības aprūpes sektorā.

Atklāšanā piedalīsies arī VSAC Rīga direktora pienākumu izpildītāja Elita Ezerniece, kā arī visu sešu filiāļu vadītāji – Berģu filiāles Ezerkrasti vadītāja Valentīna Maļcāne, filiāles Kalnciems vadītāja Vaira Mežule, filiāles Teika vadītāja Guna Zīle, filiāles Pļavnieki vadītāja Jana Pulkstene, filiāles Rīga vadītāja Ulla Antona, filiāles Jugla vadītājs Gaitis Heinsbergs. Tāpat uz to ieradīsies SIA Babītes būve vadītājs Matīss Strods, nekustamā īpašuma Braila ielā 2 apsaimniekotāju SIA Šampētera nami pārstāve Inese Muhka u.c. Noslēgumā paredzēts svētku koncerts ar komponista Māra Lasmaņa un filiāles Jugla muzikālās apvienības Prieks dalību, ko vada pasākumu organizatore un mūziķe Baiba Lasmane.

Līdzīgi būvdarbi trešdaļu miljona apmērā tika veikti arī citā VSAC Rīga filiālē Teika, kas tiks atklāti martā.

VSAC Rīga ir Labklājības ministrijas pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kura īsteno valsts politiku ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas jomā attiecībā uz pilngadīgām neredzīgām personām, pilngadīgām personām ar smagiem un ļoti smagiem garīga rakstura traucējumiem, bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem vecumā līdz diviem gadiem, bērniem ar smagiem un ļoti smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai bērniem ar smagiem un ļoti smagiem fiziskās attīstības traucējumiem, kā arī bērniem ar kombinētiem smagiem un ļoti smagiem garīgās un fiziskās attīstības traucējumiem vecumā līdz četriem gadiem, bērniem ar smagiem un ļoti smagiem garīga rakstura traucējumiem vecumā no četriem līdz 18 gadiem.

Lasiet arī: Par dzimstību bija jāsatraucas jau pirms gadsimta ceturkšņa

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas