Somija apsver robežas slēgšanu ar Krieviju, pieaugot patvēruma meklētāju skaitam

Somijas valdība otrdien, 14.novembrī, paziņoja, ka Krievija pēdējā laikā ir ļāvusi patvēruma meklētājiem ieceļot tās teritorijā bez nepieciešamajiem ceļošanas dokumentiem, un nosauca to par “starptautisku noziegumu”, tā, atsaucoties uz somu ziņu avotiem, vēsta Politico.

Saskaņā ar Somijas robežsardzes datiem kopš augusta Somijā ir ieceļojis un patvērumu pieprasījis 91 migrants bez dokumentiem, no kuriem daudzi ir bez vīzām, amatpersonām piebilstot, ka personas ir šķērsojušas Krieviju.

Lai gan valsts Iekšlietu ministrija otrdienas paziņojumā atzina, ka šis skaits ir salīdzinoši neliels, tā uzsvēra, ka straujais pieaugums noticis īsā laika posmā.

Saskaņā ar Politico Somijas premjerministrs Peteri Orpo (Petteri Orpo) otrdien paziņoja, ka valdībai trūkst informācijas par to, vai migranti tiek mudināti doties robežas virzienā, taču

esot skaidrs, ka viņiem tiek sniegta palīdzība, nogādājot viņus līdz robežai.

Orpo preses konferencē apgalvojis, ka Krievijas robežsardzes prakse ir mainījusies, ļaujot cilvēkiem šķērsot robežu bez derīgiem ceļošanas dokumentiem. Viņš norādīja, ka šī parādība, kas vērojama pēdējo nedēļu laikā, sākotnēji bijusi epizodiska.

Somijas iekšlietu ministrē Mari Rantanena (Mari Rantanen) sacīja, ka ministrija sagatavos priekšlikumu vajadzības gadījumā slēgt robežšķērsošanas punktus un ierobežot pārrobežu satiksmi.

Orpo pauda bažas par nelegālo migrantu pieplūdumu, norādot, ka Krievijas iestādes to ir veicinājušas, jo ir pārkāpušas pieņemto robežpraksi un uzsvēra, ka “tas dod iemeslu veikt pasākumus,” ziņo Politico.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā spriedze starp abām valstīm ir saasinājusies, liekot Somijai pievienoties NATO.

Lasiet vairāk: Par piedalīšanos Ukrainas karā vīrietis apžēlots par līdzdalību Krievijas žurnālistes slepkavībā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas