Somija slēgs visus robežpunktus ar Krieviju

Somija uz divām nedēļām slēgs robežu ar Krieviju patvēruma meklētāju pieplūduma dēļ, otrdien, 28.novembrī, paziņoja premjerministrs Peteri Orpo (Petteri Orpo). Viņš imigrantu skaita pieaugumu uz robežām skaidroja ar “Krievijas ietekmes aktivitātēm” un paziņoja, ka šāda rīcība netiks pieļauta. Plānots, ka robežas slēgšana sāksies naktī no trešdienas uz ceturtdienu un ilgs līdz 13.decembrim, ziņo Politico.

Somijas lēmums slēgt robežu tika pieņemts pēc tam, kad pagājušonedēļ Eiropas Robežu aģentūra “Frontex” nosūtīja papildu personālu un aprīkojumu, lai pastiprinātu Somijas robežkontroles darbību, ņemot vērā Somijas apsūdzības, ka Krievija veicinot migrantu pieplūdumu. 

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs (Jens Stoltenberg) pirmdien teica, ka Krieviju izmanto migrantus, kā instrumentu spiediena vēršanai uz Somiju. “NATO solidarizējas ar mūsu sabiedroto Somiju,” sacīja Stoltenbergs, raksta Politico.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā, attiecības starp abām valstīm ir saasinājušās. Reaģējot uz to, Somija pievienojās NATO.

Somijas laikraksts “Iltalehti” pagājušajā nedēļā rakstīja, ka

Krievijas vēstniecības esot sākušas izsniegt vīzas personām no Āfrikas raga,

lai tās varētu ieceļot Krievijā un pēc tam ar Maskavas drošības dienestu palīdzību personas dodoties uz Somijas robežu.

Kremlis šos apgalvojumus noliedza, un Krievijas Ārlietu ministrija uzskatīja Somijas lēmumu slēgt dažus robežkontroles punktus par provokatīvu.

Lasiet vairāk: Nelegālo imigrantu spiediena dēļ Somija slēgs pusi robežpunktu ar Krieviju

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas