Šonedēļ JV plāno partiju sarunās apspriest izglītības un veselības aprūpes jautājumus

Šonedēļ plānotas Jaunās vienotības (JV) organizētas partiju sarunas par izglītības un veselības aprūpes jautājumiem.

Arī pirms Dziesmu un deju svētku nedēļā turpināsies partiju sarunas pa tēmu blokiem. Trešdien, 28.jūlijā, Ministru kabinetā politiķiem paredzēts spriest par izglītības jautājumiem, bet par veselības aprūpes politiku citā dienā.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uz sarunām aicina visas piecas partijas, taču Apvienotais saraksts (AS) un Nacionālā apvienība (NA) uz iepriekšējās sarunām nav ieradušies.

Līdz ar to līdz šim sarunās praktiski piedalās tikai JV, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un Progresīvie.

Līdz šim sarunas notikušas par trijām tēmām – darbaspēka pieejamības nodrošināšana, kapitāltirgus un cilvēktiesību jautājumi, konkrēti par nepieciešamību ratificēt Stambulas konvenciju, bet par pāru kopdzīves regulējumu plānota atsevišķa saruna.

Izglītības, skolu tīkla sakārtošanas, un veselības aprūpes jautājumi ir atlikušās divas tēmas no Kariņa izvirzītajiem sarunu tematiem,

kuros premjers vēlas koalīcijas dinamiskāku darbu.

Patlaban nav zināms, vai partiju sarunu gala rezultāts būs vai nebūs jauna valdība. Bet kā pieļauj politiķi, skaidrība par pašreizējās koalīcijas nākotni varētu nebūt līdz pat jūlija vidum, kad noslēgsies Dziesmu un deju svētki, kā arī NATO samits Viļņā.

Kā ziņots, pašlaik valdošajā koalīcijā strādā JV, NA un Apvienotais saraksts (AS), taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam,

Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un Progresīvajiem, kam NA un AS iebilst.

Kariņš jau iepriekš tika izteicies, ka vēlas koalīcijas paplašināšanu, lai panāktu raitāku darbu skolu tīkla sakārtošanā, veselības aprūpes situācijas uzlabošanā, darbaspēka jautājumos, valsts kapitālsabiedrību virzīšanā uz biržu un sociālajos jautājumos, proti, nepieciešama Stambulas konvencijas ratifikācija “kā simbolisks, bet dziļi nozīmīgs Saeimas žests” un Satversmes tiesas lēmuma izpilde, kas saistās ar kopdzīves regulējumu.

Lasiet arī: Levits: Krievija apdraud Latviju vairāk nekā pirms četriem gadiem

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas