Strauji iestājies rudenīgs vēsums: brīvdienās gaidāma migla un salna

Brīvdienās mākoņu daudzums būs mainīgs un dienas aizritēs bez nokrišņiem, vien svētdienas pēcpusdienā vietām dienvidaustrumos gaidāms neliels lietus, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Pūšot lēnam vējam, naktī uz sestdienu un sestdienas rītā daudzviet sabiezēs migla.  Naktī uz sestdienu termometra stabiņš noslīdēs līdz +2…+7 grādu atzīmei, bet centrālajos un austrumu rajonos gaiss atdzisīs līdz pat -2…+3 grādiem.

Sinoptiķi norāda, ka svētdienas naktī lielākajā teritorijas daļā minimālā temperatūra būs +2…+7 grādi. Gan naktī uz sestdienu, gan naktī uz svētdienu vietām zāles virskārtā gaidāma salna 0…-2 grādiem.  Diennakts gaišajās stundās gan sestdien, gan svētdien gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +11…+14 grādiem.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā atzīmē, ka  šogad rudenīgi vēsais laiks iestājies strauji – nedēļas laikā pēc meteoroloģiskās vasaras beigām noslēgsies arī aktīvais veģetācijas periods. Līdz ar to, no nākamās nedēļas salna kā atsevišķa laika parādība prognozēs vairs netiks izdalīta.

Nākamās nedēļas sākumā debesis lielākoties klās mākoņi. Pirmdien tikai dažviet varētu uzlīt, bet otrdien – jau teritorijas lielākajā daļā. Pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra diennakts tumšajās stundās būs +3…+8 grādi, piekrastē par pāris grādiem siltāk. Dienās gaisa temperatūra būs +10…+15 grādu robežās. Arī nedēļas otrajā pusēlaiks būs mākoņains, brīžiem debesis skaidrosies un palaikam līs, taču dienas kļūs nedaudz siltākas.

Lasiet arī: BNN pēta | Vai Lietuvas jaunais Seims aizliegs “TikTok” un “Telegram” un ierobežos nepilngadīgo “Instagram” lietošanu?

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas