Šveices prokuratūra uzsāk izmeklēšanu par Credit Suisse pārņemšanu

Šveices prokuratūra uzsākusi izmeklēšanu par iespējamu nelikumīgu rīcību saistībā ar valdības atbalstu steidzīgajai Credit Suisse iekļaušanai UBS sastāvā, kas notika martā, raksta Politico.

Banku apvienošana bija daļa ārkārtas rīcības plāna, kam bija jānovērš finanšu krīzē valstī, kas tālāk varētu izraisīt lavīnas efektu un radīt problēmas pasaules finanšu tirgū. Oficiālajā paziņojumā par izmeklēšanu sacīts: «Valsts prokuratūra vēlas proaktīvi veikt savu uzdevumu un uzņemties atbildību par godīga un tīra Šveices finanšu tirgus uzturēšanu, un ir izveidojusi uzraudzības sistēmu, lai varētu nekavējoties rīkoties, tiklīdz rodas situācijas, kas ir tās atbildības lokā.»

Martā Šveices valdības amatpersonas lika Cīrihē strādājošajai UBS pārņemt tās ilggadējo vietējo konkurenti Credit Suisse, un veidot jaunu banku. Prokuratūras paziņojumā teikts, ka

izmeklēšanas mērķis ir analizēt un identificēt iespējamas nelikumīgas aktivitātes,

kas varētu būt saistītas ar darījumu, un ir prokuratūra ir sazinājusies ar dažādām iestādēm, lai precizētu informāciju.

Darījums Šveicē saņēmis kritiku, un svētdien, 2.aprīlī, laikraksts Tages-Anzeiger ziņoja, ka banku apvienošana nozīmē arī darbavietu skaita samazināšanu par 30%.

Šveices finanšu ministre Karīna Kellere-Zutere (Karin Keller-Sutter), lai attaisnotu valdības pieņemto lēmumu, norādīja: «Ja mēs nebūtu rīkojušies, akcijas jau pirmdienā būtu bijušas bezvērtīgas un akcionāri nesaņemtu neko.»

Lasiet arī: Credit Suisse pārņemšanu vadīs Ermoti

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas