Credit Suisse pārņemšanu vadīs Ermoti

UBS Group AG no jauna pieņēmusi darbā pieredzējušo banķieri Serdžo Ermoti (Sergio Ermotti), lai nodotu Credit Suisse pārņemšanu tādas personas rokās, kam jau ir pieredze bankas atjaunošanā pēc krīzes, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Tirgotājs, kurš kļuvis par korporatīvo kļūdu labošanas meistaru, tagad ir smaga uzdevuma priekšā: būs jāatlaiž tūkstošiem darbinieku, jāsamazina Credit Suisse investīciju portfelis un jāpārliecina pasaules bagātie un varenie, ka UBS jorojām ir droša vieta, kur glabāt līdzekļus.

Ermoti stāsies Ralfa Hamera (Ralph Hamers) vietā, un UBS valdes priekšsēdētājs norādījis, ka šī lēmuma iemesls ir nepieciešamība dot darbu tam, kas to izdarīs vislabāk. Ermoti aicināts atgriezties, jo viņš vislabāk spēšot izvērtēt lielāko notikumu finanšu pasaulē kopš starptautiskās krīzes, kas pasauli skāra pirms vairāk nekā desmit gadiem.

Ermoti, kurš bija UBS izpilddirektors no 2011. līdz 2020.gadam, amatu ieņems no 5.aprīļa.

Viņš žurnālistiem sacīja, ka pašlaik nepieciešama pacietība, un jādod bankai daži mēneši, lai izstrādātu stratēģisko plānu. 62 gadus vecais baņķieris atgriezies UBS, kā viņš pats sacīja, pienākuma saukts, un piebilda, ka vienmēr vēlējies būt iesaistīts tik lielā darījumā kā Credit Suisse pārņemšana. Viņš stāsies vadībā vien dažas nedēļas pēc tam, kad UBS negaidītā darījumā pārņēma savu konkurentu. Pārņemšanu veicināja Švieces varas iestādes, kas vēlējās novērst haosu, ko raisīja Credit Suisse problēmas.

Pārņemšana padarījusi UBS par Šveices vienīgo starptautisko banku, kas atbalstīta ar valsts aizdevumu apmēram 170 miljardu dolāru vērtībā. Tas ir riskants gājiens, kas padara Šveices ekonomiku atgarīgu no viena vadošā spēlētāja.

Eksperti norāda, ka Ermoti pieredze 2008.gada krīzē padara viņu par piemērotu kandidātu uzdevumam. Hamers, kurš vien 2020.gadā ieņēma Ermoti vietu, piekritis atkāpties veiksmīgas banku apvienošanas un valsts interešu labā.

Lasiet arī: Credit Suisse glābšana sašūpo pasaules finanšu tirgu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas