Taizemē luksusa viesnīcā ar cianīdu nogalināti seši ārzemnieki, tostarp miris pats vainīgais

Taizemes iestādes trešdien, 17.jūlijā, paziņoja, ka otrdien vēlu vakarā Bangkokas viesnīcas “Grand Hyatt Erawan” numurā atrasto sešu ārzemnieku nāves iemesls ir saindēšanās ar cianīdu, un starp mirušajiem ir arī aizdomās turamā slepkava, autopsijas rezultātiem atklājot nāvējošās ķīmiskās vielas pēdas uz dzērienu glāzēm un tējkannas, kas atradās numurā, ziņo “Reuters” un britu raidsabiedrība BBC.

Pamatojoties uz sākotnējo pēcnāves ekspertīzi, tiek apgalvots, ka “nav cita cēloņa”, kas izskaidrotu viņu nāvi, “izņemot cianīdu”.

“Mēs varam pieņemt, ka visi seši miruši no cianīda,” žurnālistiem sacīja Čulalongkornas universitātes Tiesu medicīnas katedras profesors Kornkjats Vongpaisarnsins, piebilstot, ka papildu analīžu rezultāti būs zināmi piektdien.

Upuru lūpas un nagi bija kļuvuši tumši violeti, kas liecināja par skābekļa trūkumu, bet iekšējie orgāni bija kļuvuši “asins sarkani”, kas ir vēl viena cianīda saindēšanās pazīme, sacīja profesors.

Aptaujājot mirušo radiniekus, tika noskaidrots, ka starp viņiem bijis strīds par parādu,

ziņoja policija, kas norādīja, ka tā izmeklē, kā tika iegūts cianīds. Divi no sešiem upuriem bija aizdevuši “desmitiem miljonu Taizemes batu” kādam no mirušajiem ieguldījumiem, paziņoja iestādes.

Visi seši vjetnamieši, no kuriem diviem bija ASV pases, Bangkokas viesnīcā reģistrējās divos dažādos laikos, ierodoties sestdien un svētdien, žurnālistiem pastāstīja policija, un grupa – trīs vīrieši un trīs sievietes – apmetusies dažādās istabās, bet viņu ķermeņi tika atrasti vienā istabā, kurā nebija nekādu cīņas pazīmju, tika piebilsts.

Taizemes policija paziņojusi, ka izmeklēšanā palīdzējis ASV Federālais izmeklēšanas birojs. ASV Valsts departaments paziņojis, ka uzrauga situāciju un par izmeklēšanu ir atbildīgas vietējās iestādes.

Taizemes policijas pierādījumu biroja komandieris Trirongs Pīvpans (Trirong Phiwpan) sacīja, ka šobrīd izmeklēšana liecina, ka dzērienus viesnīcas numurā ar cianīdu sajaucis viens no bojāgājušajiem.

“Pēc tam, kad personāls atnesa tējas tasītes un divas karstā ūdens pudeles, pienu un tējas kanniņas… viens no sešiem cilvēkiem pievienoja cianīdu,” viņš sacīja.

Pēc policijas teiktā, viesmīlis piedāvāja viesiem pagatavot tēju, bet iespējamā vainīgā no tā atteikusies. Viesmīlis atcerējies, ka viņa “ļoti maz runāja un bija acīmredzamā stresā”, norādījušas iestādes.

Viesnīcā “Grand Hyatt Erawan” ir vairāk nekā 350 numuru, un tā atrodas populārā tūristu rajonā, kas pazīstams ar luksusa iepirkšanās vietām un restorāniem.

Gadījums varētu negatīvi ietekmēt Taizemei tik svarīgo tūrisma nozari, kas šogad varētu piesaistīt 35 miljonus ārvalstu apmeklētāju. Valdība vēlas ātri atrisināt šo lietu, lai mazinātu iespējamo kaitējumu ekonomikai, kas kopš pandēmijas ir saskārusies ar grūtībām.

Lasiet arī: Taizeme paplašina bezvīzu ieceļošanas režīmu līdz 93 valstīm

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas