Tavara ieskatā, valdība nekristu pēc Pīlēna ievēlēšanas par Valsts prezidentu

Uzņēmēja un Apvienotā saraksta (AS) dibinātāja Ulda Pīlēna ievēlēšana par Valsts prezidentu nenozīmētu valdības krišanu, jo prezidenta vēlēšanas un valdības stabilitāte ir nesaistīti jautājumi, apgalvoja Saeimas AS frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Valsts prezidenta vēlēšanas būs neliels izaicinājums arī koalīcijai, bet tās nebūs kritiskas ne valdībai, ne tās vadītājam Krišjānim Kariņam (JV), uzsver Tavars. AS frakcijas vadītājs šajā kontekstā arī norāda, ka

neoficiālās sarunās kādi no koalīcijas deputātiem pozitīvi vērtējot Pīlēna kandidatūru.

Tāpat koalīcijas partijas aicinās tikties ar AS dibinātāju, lai iepazītos ar viņa redzējumu.

AS oficiāli plāno Pīlēna kandidatūru izvirzīt trešdien vai ceturtdien. Tavaram ir vairāk pozitīvas nekā negatīvas sajūtas par AS pretendenta izredzēm tikt ievēlētam, tomēr reizē politiķis neatļautos izteikt 100% prognozi.

Viņš norādīja, ka arī opozīcijas politiķi zina, ka Pīlēns nebūs koalīcijas sargs, tātad nestrādās kā pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits. Politiķis akcentēja, ka Pīlēns tiks virzīts, lai viņš palīdzētu darbā pie Latvijas tautsaimniecības izaugsmes un iekšējās un ārējās drošības stiprināšanas.

Kā ziņots, no šodienas līdz 13.maijam varēs pieteikt Valsts prezidenta amata kandidātus, bet prezidenta vēlēšanas Saeimā paredzētas maija pēdējā dienā.

Līdz ar Valsts prezidenta kandidātu izvirzīšanas termiņa sākšanos koalīcijā nemainīgi saglabājas nevienprātība, divām valdības partijām virzot katrai savu kandidātu. AS Valsts prezidentam amatam apņēmies virzīt savu dibinātāju Pīlēnu, savukārt Nacionālā apvienība (NA) – pašreizējo Valsts prezidentu Levitu, kuram atbalstu izsaka arī lielākais koalīcijas pārstāvis Jaunā vienotība.

Partija Progresīvie savu kandidātu plāno paziņot ceturtdien, 11.maijā. Zaļo un zemnieku savienība vēl lems, vai virzīt savu pretendentu. 

Lasiet arī: Vairākums iedzīvotāju vēlētos redzēt citu kandidātu Valsts prezidenta amatam

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas