Tehniskajā lidojumā no slēgtās Kijivas lidostas izlido lidmašīna

Ukrainas amatpersonas apsver iespēju atkal atvērt Borispiļas starptautisko lidostu, kas tika slēgta kara dēļ, kā otrdien, 19.decembrī, paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. “Tehniskais lidojums” bez pasažieriem vai kravas, ko veica vietējā aviokompānija Skyline Express, liecina, ka lidostas infrastruktūra joprojām ir darba stāvoklī un, neraugoties uz Krievijas gaisa uzbrukumiem, ir iespējams garantēt lidojumu drošību, ziņo Reuters.

“No Kijivas-Borispiļas lidostas (KBP) tika veikts lidmašīnas Boeing 777-300 tehniskais lidojums uz lidostu Eiropā, kā to pieprasīja operators, Ukrainas aviokompānija Skyline Express,” savā Facebook lapā paziņoja lidosta.

Prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka Borispiļas starptautiskās lidostas darbības atsākšana būtu Ukrainas uzvara, jo īpaši Ukrainas ekonomikas jomā. Preses konferencē Kijivā Zelenskis minēja, ka pašlaik notiek diskusijas un tiek apspriestas konkrētas prasības lidostas darbības atsākšanai.

Lidosta paziņoja, ka tā ir ceturtā veiksmīgā pacelšanās, kopš kara dēļ tika pārtraukta lidostas darbība.

Ukrainas mērķis ir pēc iespējas drīzāk atsākt Borispiļas lidostas darbību, apgalvojot, ka tās pretgaisa aizsardzības spējas ir ievērojami uzlabojušās.

Saskaņā ar Reuters lidosta norādījusi, ka neskatoties uz gaisa telpas slēgšanu, lidosta joprojām koncentrējas uz operatīvās gatavības, finansiālās stabilitātes, infrastruktūras uzturēšanas un personāla sertifikācijas uzturēšanu.

Lasiet arī: Ukrainas karaspēks spiests samazināt operāciju apjomu artilērijas lādiņu trūkuma dēļ

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas