Ukrainas karaspēks spiests samazināt operāciju apjomu artilērijas lādiņu trūkuma dēļ

Ukrainas karaspēks frontes līnijā saskaras ar artilērijas lādiņu trūkumu, ārvalstu palīdzības izsīkuma dēļ, tāpēc ir nācies pārtraukt dažas militārās operācijas, brigādes ģenerālis Oleksandrs Tarnavskis sacīja aģentūrai Reuters laikā, kad Republikāņu likumdevēji atlikuši 60 miljardu ASV dolāru palīdzības paketi un Ungārija bloķēja 50 miljardu eiro lielu finansējumu no Eiropas Savienības (ES), pirmdien, 18.decembrī, raksta Reuters.

Ukrainas brigādes ģenerālis Oleksandrs Tarnavskis paziņoja, ka it īpaši trūkst pēcpadomju munīcijas (122 mm, 152 mm), kas ietekmē visu frontes līniju. Viņš uzsvēra, ka ārvalstu militārās palīdzības, jo īpaši artilērijas lādiņu, samazinājums ir problēma, kas piespiež karaspēku pārdalīt un ierobežot operācijas.

Brigādes ģenerāļa komentāri uzsver Ukrainas paļaušanos uz Rietumu militāro palīdzību notiekošajā konfliktā ar Krievijas karaspēku 1000 km garajā frontē. Tarnavskis minēja, ka gan Ukraina, gan Krievija saskaras ar problēmām ar munīciju.

Tarnavskis sacīja, ka Ukrainas karaspēks, noguris dienvidaustrumu frontē,

dažās teritorijās ir pārgājis uz aizsardzības pozīciju, turpinot uzbrukumu citās teritorijās.

Viņš uzsvēra nepieciešamību pēc munīcijas rezervēm, lai rotētu un atpūtinātu Ukrainas spēkus, paužot pārliecību par turpmākām plaša mēroga operācijām.

Operatīvās grupas Tavria komandieris brigādes ģenerālis Oleksandrs Tarnavskis vadīja pretuzbrukumu, kas 2022.gada novembrī padzina Krievijas karaspēku no Hersonas un Dņepras upes rietumu krasta. Pašlaik viņš pārrauga Avdijivkas – stratēģiski svarīgas austrumu pilsētas, kas saskaras ar Krievijas ofensīvu – aizsardzību.

Tarnavskis atzīmēja Krievijas spēku taktikas gaitas attīstību, norādot uz nemitīgiem uzbrukumiem un stratēģijas maiņu, atsevišķos apgabalos gūstot daļējus panākumus. Viņš pauda pārliecību, ka izdosies noturēt aizsardzības līnijas pret ienaidnieka skaitlisko spiedienu. “Viņi nekad nav rūpējušies un nerūpēsies par savu personālu,” sacīja Tarnavskis.

Tarnavskis sacīja, ka gan Ukrainas, gan Krievijas spēki saskaras ar ziemas izaicinājumiem.

Viņš jo īpaši cer uz F-16 iznīcinātāju piegādi, lai uzlabotu aizsardzības spējas pret Krievijas dronu uzlidojumiem, uzsverot optimismu saistībā ar iznīcinātāju potenciālo ietekmi.

Lasiet arī: ES piešķir Ukrainai tiesības pievienošanās sarunu sākšanai; nespēj vienoties par finansiālu atbalstu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas