Torņkalnā veiks būtiskas satiksmes organizācijas izmaiņas

Torņkalnā veiks būtiskas satiksmes organizācijas izmaiņas, aizliedzot kravas transporta tranzīta satiksmi cauri šai apkaimei, informē pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departaments.

Sākot no ceturtdienas, 21.marta, Torņkalnā ieviesīs satiksmes organizācijas izmaiņas, kuras aizliegs kravas transporta tranzīta satiksmes plūsmu cauri apkaimei. Plānots, ka nepieciešamo ceļa zīmju uzstādīšanu sāks ceturtdien un pabeigs aptuveni nedēļas laikā. Pirmo nedēļu Rīgas pašvaldības policija noteikumu pārkāpējus brīdinās, bet pēc tam uzsāks administratīvā pārkāpuma procesus ar sodu piemērošanu.

Ieviestās izmaiņas turpmāk aizliegs kravas transporta kustību – Vienības gatves posmā no Kārļa Ulmaņa gatves līdz Jelgavas ielai; Jelgavas ielas posmā no Vienības gatves līdz Akmeņu ielai;Akmeņu ielas posmā no Valguma ielas līdz Jelgavas ielai.

Tāpat no ceturtdienas, 21.marta, izmaiņas veiks: abos virzienos Mūkusalas ielas posmā no Salu tilta līdz Akmeņu ielai; Valguma ielā; Raņķa dambī;Daugavgrīvas šosejas posmā līdz Finiera ielai.

Ierobežojot kravas transporta, kura pilna masa ir virs piecām tonnām, kustību sastrēgumstundās, kas ir laika periodā no plkst.7.00 līdz 10.00 un no plkst.16.00 līdz 19.00.

“Sakārtojot kravas transporta tranzīta plūsmu, pilsētā pakāpeniski notiek pārmaiņas, uzlabojot vides stāvokli un pilsētvides kvalitāti kopumā. Šī gada sākumā, aizliedzot kravas transporta tranzīta plūsmu cauri pilsētas centram, jau norādījām, ka tie ir tikai pirmie ierobežojumi kravas transportam un plāns ir šos satiksmes dalībniekus novirzīt ārpus blīvi apdzīvotām apkaimēm plašākā teritorijā,”uzsver Satiksmes un transporta komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks.

Viņš norāda, ka atbilstoši šim plānam, pārmaiņas sasniegušas Torņkalna apkaimi.

“Ne tikai pilsētas centram, bet arī apkaimēm ir jābūt iedzīvotājiem drošām un patīkamām. Lai kravas transporta tranzīta apvedceļš būtu pilnvērtīgs un šī satiksmes plūsma Daugavas kreisajā krastā būtu sakārtota līdz galam, pašvaldība vēlas īstenot arī Dienvidu tilta 4. kārtas būvdarbus.” 

Ceļu satiksmes noteikumos 306. zīme “Kravas automobiļiem braukt aizliegts” nosaka aizliegumu braukt kravas automobiļiem un to sastāviem, kuru pilna masa ir lielāka par 3,5 tonnām (ja zīmē pilna masa nav norādīta) vai, kuru pilna masa ir lielāka par zīmē norādīto, kā arī traktortehnikai. Par ceļa zīmes prasības neizpildīšanu, transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudas sodu 30 eiro apmērā.

Atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem, 306. zīmes darbība neattiecas uz transportlīdzekļiem, kuri nogādā vai brauc saņemt kravu, un speciālajiem transportlīdzekļiem (piemēram, autoceltņiem), kas brauc veikt darbus zonā, kura apzīmēta ar konkrēto ceļa zīmi. Tāpat 306. zīmes darbība neattiecas uz transportlīdzekļiem ar kuriem, normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā notiek vadīšanas iemaņu pārbaude.

Iepriekš jau ziņotas, ka šī gada sākumā Rīgā veica būtiskas satiksmes organizācijas izmaiņas, aizliedzot tranzīta satiksmi cauri pilsētas centram. Ieviešot izmaiņas, tranzīta satiksmi abos virzienos aizliedza uz Akmens tilta, Krasta ielas posmā no Salu tilta līdz Ģenerāļa Radziņa krastmalai, no Ģ. Radziņa krastmalas līdz 13.janvāra ielai, 11.novembra krastmalas posmā no 13.janvāra ielas līdz Vanšu tiltam, kā arī Eksporta ielas posmā no Vanšu tilta līdz Hanzas ielai. Pašvaldība jau ziņoja, ka janvārī ieviesa pirmos tranzīta satiksmes aizliegumus no plašāka aizliegumu plāna, kas izmaiņas paredz arī Brasas un Grīziņkalna apkaimēs, liedzot tranzīta satiksmi, piemēram, pa Pērnavas, Zirņu un Senču ielu.

Rīgas pašvaldība aicina transportlīdzekļu vadītājus būt vērīgiem un ņemt vērā jaunās satiksmes organizācijas izmaiņas.

Lasiet arī: PV vēl nevar nosaukt precīzu soda apmēru par konstatētajiem vilcienu defektiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas