Trampa konkurents sola atdot daļu Ukrainas Krievijai un bloķēt tās iestāšanos NATO

Trešdien, 23.augustā, notikušajās Republikāņu prezidenta vēlēšanu debatēs piedalījās arī ASV Republikāņu partijas kandidāts uz prezidenta amatu Viveks Ramasvami (Vivek Ramaswamy), kurš savas ievēlēšanas rezultātā solot atzīt Krievijas okupāciju Ukrainā un neļaut tai iestāties NATO, tā, atsaucoties uz Ramasvami izteicieniem The American Conservative rakstā, vēsta Ukrainska pravda.

Rakstā Ramasvami pauž viedokli, ka šobrīd notiekošais Krievijas karš pret Ukrainu atsauc atmiņā republikāņu pausto, ka lielākās briesmas ASV ir Maskavas un Pekinas tuvināšanās un velk paralēles ar Ričarda Niksona ārpolitiku.

Solot atbalstīt Niksona mantojumu, viņš, kļūstot par ASV prezidentu, vēlas atteikties no agresīvas retorikas un iestāties pret ilgstošu konfliktu Ukrainā. Ramasvami uzsverot, ka nepārtraukta karadarbība ir izdevīga Ķīnai, un kā prezidents, viņš 2025.gadā apmeklēšot Maskavu, lai panāktu mieru ar noteikumiem, kas atbilst Amerikas interesēm.

“Šim nolūkam es piekritīšu Krievijas kontrolei pār okupētajām teritorijām un apņemos bloķēt Ukrainas kandidēšanu uz NATO apmaiņā pret Krievijas izstāšanos no militārās alianses ar Ķīnu. Es izbeigšu sankcijas un atgriezīšu Krieviju pasaules tirgū. […]” tā raksta Ramasvami.

Kā ziņo Reuters, Notikušajās Republikāņu prezidenta vēlēšanu debatēs Niki Heilija (Nikki Haley), bijusī ASV vēstniece Apvienoto Nāciju Organizācijā Trampa administrācijas laikā, kritizējusi Ramasvami ārpolitikas nostāju, sakot, ka viņam trūkst pieredzes, pēc tam, kad viņš paziņojis, ka ir pret ASV iesaistīšanos Ukrainā. 

“Viņš vēlas nodot Ukrainu Krievijai, viņš vēlas ļaut Ķīnai apēst Taivānu, viņš vēlas pārtraukt finansēt Izraēlu,” sacījusi Heilija, “ar draugiem tā neapietas.”

Trešdien, 23.augustā, astoņi pretendenti uz 2024.gada republikāņu prezidenta amata nomināciju cīnījās par vēlētāju uzmanību partijas pirmajās debatēs, kurās nepiedalījās Republikāņu līderis Donalds Tramps.

Lasiet arī: Putins paziņo, ka nepiedalīsies G20 samitā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas