Putins paziņo, ka nepiedalīsies G20 samitā

Otrdien, 29.augustā, tiek ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins telefonsarunā paziņojis Indijas premjerministram Narendrai Modi (Narendra Modi), ka viņš nepiedalīsies G20 samitā, ko šogad no 9. līdz 10.septembrim rīko Indija galvaspilsētā Deli, tā, atsaucoties uz pirmdienas, 28.augusta, Indijas paziņojumu, vēsta BBC.

Paziņojumā Indija norādījusi, ka Modi paudis “sapratni par Krievijas lēmumu” un pateicies Putinam par atbalstu Deli iniciatīvām, kamēr Indija bija G20 prezidējošā valsts.

Putins paziņojis premjerministram, ka viņa vārdā samitā piedalīsies ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Indijas paziņojumā teikts, ka abi līderi apsprieda vairākus “reģionālus un globālus jautājumus”, tajā skaitā aktuālos jautājumus par Krievijas un Indijas attiecībām, kas pozitīvi attīstās “priviliģētas stratēģiskās partnerības ietvaros”.

Pagājušajā nedēļā Putins piedalījās BRICS samitā Johannesburgā ar video saziņas starpniecību, lai izvairītos no iespējamas Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) aresta, kas izdevusi orderi pret Putinu, apsūdzot viņu kara noziegumos Ukrainā.

Paredzams, ka Krievijas iebrukums Ukrainā būs viens no sarunu tematiem samitā Deli,

kurā piedalīsies pasaules līderi, tostarp ASV prezidents Džo Baidens (Joe Biden) un Apvienotās Karalistes premjerministrs Rišī Sūneks (Rishi Sunak).

G20 sastāvā ir 19 pasaules bagātākās valstis un Eiropas Savienība. Pašlaik G20 prezidējošā valsts ir Indija.

Lasiet arī: Somijas galēji labējie ir atteikušies no prasības izstāties no ES

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas