Trampa sāncense Heilija gatavojas izbeigt kamapaņu, paverot ceļu Trampa un Baidena atkārtotai cīņai

Bijusī ASV vēstniece Apvienoto Nāciju Organizācijā Nikija Heilija (Nikki Haley) trešdien, 6.martā, pārtrauks savu prezidenta vēlēšanu kampaņu, ziņo avots, kas ir pazīstams ar viņas plāniem, tādējādi nodrošinot, ka Donalds Tramps (Donald Trump) uzvarēs republikāņu nominācijā un novembra vēlēšanās atkal tiksies ar demokrātu prezidentu Džo Baidenu (Joe Biden), ziņo Reuters

Saskaņā ar avota sniegto informāciju Heilija trešdien uzstāsies ar runu par savu turpmāko dalību vēlēšanās. Lai gan viņa runas laikā neizteikšot atbalstu Trampam, viņa izaicinās Trampu mēģināt iegūt viņas atbalstītāju atbalstu, kuru vidū ir ievērojama daļa mēreno republikāņu un neatkarīgo vēlētāju, piebilda avots.

Heilija lēmumu apturēt savu kampaņu pieņēmusi dienu pēc “Lielās otrdienas” priekšvēlēšanām,

kad Tramps pārliecinoši uzvarēja viņu 14 no 15 štatiem.

Heilija izturēja ilgāk nekā jebkurš cits republikāņu sāncensis, taču tā arī neradīja nopietnus draudus Trampam, kurš, neraugoties uz vairākām apsūdzībām krimināllietās, joprojām stingri turas partijas priekšgalā.

Viņa priekšvēlēšanās uzvarēja tikai divos štatos – 3.martā Vašingtonas republikāņu priekšvēlēšanās un otrdien viņa vienīgo uzvaru guva Vermontā, nelielā, dziļi demokrātiskā štatā.

Vēlēšanas sola būt ļoti pretrunīgas valstī, kuru jau tā plosa politiskā polarizācija. Baidens ir nodēvējis Trampu par eksistenciālu draudu demokrātijas principiem, savukārt Tramps ir centies atkārtoti izcelt savus nepatiesos apgalvojumus, ka viņš uzvarējis 2020.gadā.

Lasiet arī: Tramps, Baidens dominē “Lielās otrdienas” priekšvēlēšanās, tuvojoties revanša cīņai

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas