Tuvojoties dalībai NATO, Zviedrija apņemas sniegt jaunu militāro palīdzību Ukrainai

Zviedrijas valdība otrdien, 20.februārī, paziņoja par 683 miljonu ASV dolāru militāro palīdzību Ukrainai, Ungārijai paziņojot, ka parlaments jau nākamajā pirmdienā varētu balsot par Zviedrijas dalības NATO apstiprināšanu, ziņo Politico.

Valdošās partijas “Fidesz” līderis Matē Kočišs (Máté Kocsis) otrdien sociālajā tīklā “Facebook” publicēja dokumentu-vēstuli parlamenta priekšsēdētājam, kurā paziņoja, ka “Fidesz” balsojumā, kas, visticamāk, notiks pirmdien, balsos “par” Zviedrijas dalību NATO.

Zviedijas aizsardzības ministrs Pols Jonsons (Pål Jonson) šodien sacīja, ka Zviedrijas kopējie ziedojumi Ukrainai šobrīd sasniedz 2,9 miljardus ASV dolāru, turklāt papildu finansējums tiks piešķirts kopīgai programmai ar Dāniju par kaujas mašīnu CV-90 piegādi.

Piegādes ietvers arī atrilērijas munīciju, pretgaisa aizsardzības sistēmu RBS70, prettanku raķetes (TOW), rokas granātas, dažādus zemūdens ieročus un laivas un “Carl Gustaf” granātmetējus, tādējādi risinot Ukrainas armijas norādīto kritisko līdzekļu trūkumu, sacīja Jonsons.

“Šī atbalsta pakete atbilst steidzamākajām Ukrainas vajadzībām

un ir saskaņā ar militāro spēju koalīcijām, kas veidojas Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas ietvaros,” sacīja Jonsons.

Saskaņā ar Ķīles institūta datiem Zviedrija kopā ar kaimiņvalstīm Dāniju, Norvēģiju un Somiju ir starp Ukrainas militārā atbalsta sniegšanas līderēm.

Lasiet arī: Ukrainas “Metinvest” brīdina, ka Krievijas panākumi “satraucoši”

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas