Tuvojoties ziemai, atsācies Krievijas “enerģētikas terors” Ukrainā

Krievija atsākusi gaisa uzbrukumu sistemātisku kampaņu Ukrainas enerģētikas infrastruktūrai, bet Ukrainas pretgaisa aizsardzība šiem uzbrukumiem ir sagatavota krietni labāk nekā pirms gada, piektdien sacīja Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs.

“Mēs saprotam, ka enerģētikas terora posms šajā apkures sezonā jau ir sācies,” dienu pēc tam, kad Krievija uz Ukrainu bija izšāvusi 40 spārnotās raķetes, ekonomikas forumā Kijivā sacīja premjers.

“Mēs to redzam pirmajos uzbrukumos reģionālajām elektrības apakšstacijām pēdējo divu nedēļu laikā,” norādīja Šmihaļs, minot arī uzbrukumus degvielas ražošanas un glabāšanas objektiem.

“Mēs esam krietni labāk sagatavoti un spēcīgāki nekā pērn. Protams, ziema būs smaga,” sacīja premjers.

“Mēs tam esam labāk gatavi, jo mēs saprotam, ko gatavo ienaidnieks un ar kādiem draudiem un izaicinājumiem mēs sastopamies,” viņš piebilda.

Tikmēr Ukrainas armija piektdien devusi raķešu triecienu Krievijas Melnās jūras kara flotes štābam Sevastopolē, okupētajā Krimā, paziņojis okupantu ieceltais Sevastopoles gubernators Mihails Razvožajevs.

“Visi operatīvie dienesti devušies uz notikuma vietu. Informācija par cietušajiem tiek precizēta,” platformā “Telegram” pavēstījis Razvožajevs.

Viņš piebildis, ka ir iespējams vēl viens uzbrukums.

“Lūdzu, nebrauciet uz pilsētas centru. Neatstājiet ēkas,” viņš aicinājis pilsētas iedzīvotājus .

Telegram kanāls Krimskij veter vēsta, ka pie Melnās jūras flotes štāba ēkas piebraukušas desmit ātrās palīdzības automašīnas.

Lasiet arī: Mamikins atkal “pavīdējis” Kremļa propagandas medijos

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas