Twitter lietotāji atgādina Šleseram par viņa “skeletiem skapī”

Sociālajā tīklā Twitter izcēlusies kārtējā “vētra” – asu kritiku no interneta lietotāju puses izpelnījies Saeimas deputāts Ainārs Šlesers (LPV) par “pieprasījumu premjeram Krišjānim Kariņam (JV) uzņemties vainu par noplūdušajiem VID datiem un demisionēt”.

Atbildot Šleseram, Twitter lietotāji ātri vien atrada un publiskoja “viņa paša skeletus skapī” ar nekautru mājienu – “ja ir notikusi datu noplūde no VID, tad, visticamākais, vainīgs pie tā ir viņš nevis Kariņš, jo, galu galā, Šlesers ilgus gadus ir bijis Krievijas priekameita”.

Twitter lietotājs ar segvārdu Polittehnologs Mudiņš kolāžas veidā norāda, ka, lai nu kurš, bet Šlesers gan neesot tas, kam ir tiesības “mest pirmo akmeni”.

Savukārt Twitter lietotājs Armands Valdmanis dalījies ar ekrānšāviņiem no Šlesera Twitter konta, kuros redzamas politiķa pārdomas, “bailes un bažas” par “nabaga Krieviju” nedēļu pirms Krievija iebruka Ukrainā.

Komentējot Šlesera pausto Twitter, daži norāda, ka politiķa “skaļie izteikumi liek domāt, ka viņam svilst viena delikāta vieta” un ir skumji apzināties, ka “bijušais ministrs var būt tāds analfabēts”.

Kāds cits sociālā tīkla lietotājs uzsvēris, ka acīmredzot Šlesers ir “sašutis, ka iespējamā noplūde ir notikusi tikai no VID sistēmas”.

Tikmēr Twiter lietotājs ar segvārdu a_uu paudis, ka, ja “atšķirībā no citiem, kam skaistums nāk no iekšām, Šleseram gudrība nākot no iekšām”.

Iepriekš jau vēstīts, ka Twitter Forbes Magazine izdevēja Latvijā Katrīna Iļjinska ar savu ierakstu vietnē Twitter “sacēlusi īstu viesuļvētru” – attiecībā uz nākamo žurnāla numuru, testa veidā viņa uzdevusi sekotājiem jautājumu, kā būtu, ja izradītos, ka VID IT sistēmas pārvalda kompānija, kam vienā vai otrā veidā ir saistība ar Krieviju.

Ņemot vērā iepriekš minēto, aizvadītās nedēļas beigās finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) pieprasījis drošības iestādēm veikt pārbaudes ar iespējamo personisko datu noplūdi no VID un VID IT sistēmas drošību un uzticamību.

Interesanti, bet tieši pirms 14. Saeimas vēlēšanām publiskajā telpā parādījās informācija par Eiropas valstu partijām un politiķiem, kurus gadiem ilgi ir finansējis Kremlis, ar mērķi graut šo valstu valdību. Starp “liela kušķa saņēmējiem” minēts arī Šlesers un viņa partija.

Ņemot vērā iepriekš minēto, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis resorisko pārbaudi, par publiski izskanējušo informāciju.

Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktors Egils Zviedris Latvijas Radio raidījuma Krustpunktā paudis, ka Šlesers pēc aiziešanas no politikas izveidojis uzņēmumu kopā ar Krievijas dzelzceļu, kas nodarbojas ar loģistikas un transporta pakalpojumiem. Zviedris norādīja, ka, ja Šlesers ir saņēmis finansējumu, strādājot kā amatpersona šajā uzņēmumā, tas ir cits jautājums, taču SAB rīcībā līdz šim nav bijusi šāda informācija, ko publicējis medijs Novaja Gazeta.

Jāatgādina, ka informācija par to, ka Šlesers ir saņēmis naudu no Krievijas, parādījās jau aizvadītā gada februārī. Pētot Krievijas publisko akciju sabiedrību saistību ar ārvalstu politiķiem, izdevums Novaja Gazeta nosauca 14 ārvalstu amatpersonas, tai skaitā arī Šleseru.

Lasiet arī: Laikrakstu Diena ilgus gadus finansēja oligarhi, beidzot atzīst tā īpašnieks

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas