Ukraina saņem pirmos F-16 iznīcinātājus

Saskaņā ar Lietuvas ārlietu ministra un ASV amatpersonas trešdien, 31.jūlijā, teikto Ukrainā ir ieradusies pirmā ilgi gaidītā “Lockheed Martin” ražoto lidmašīnu F-16 partija, Ukrainai apgalvojot, ka tās palīdzēs atjaunot tās noplicinātos gaisa spēkus, kā arī Ukraina tās augstu vērtē to iznīcinošo spēju un globālās pieejamības dēļ, tām esot aprīkotām ar 20 mm lielgabalu un spējīgām nest bumbas, raķetes un raķetes, ziņo “Reuters”.

“F-16 ir Ukrainā. Vēl viena neiespējamā lieta ir kļuvusi pilnīgi iespējama,” Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis (Gabrielius Landsbergis) paziņoja vietnē “X”.

Kāda ASV amatpersona, kas runāja anonimīmi, arī paziņoja, ka piegāde ir pabeigta.

Dānija ir apņēmusies dāvināt kopumā 19 lidmašīnas, savukārt Nīderlande ir apsolījusi piegādāt 24 lidmašīnas. Abas valstis ir bijušas starptautiskās koalīcijas virzītājspēki, kuras mērķis ir piegādāt Ukrainai F-16. Arī Norvēģija ir paziņojusi, ka tā Ukrainai uzdāvinās sešas F-16 iznīcinātājlidmašīnas.

Piloti un uz zemes strādājošais personāls jau vairākus mēnešus ir ticis apmācīts sadarbībā ar Rietumu partneriem.

Ukrainas armijai ir nācies paļauties uz salīdzinoši nelielo padomju laika lidmašīnu floti, lai atvairītu Krievijas iebrukumu. Ukrainas amatpersonas uzskata, ka F-16 būs ļoti svarīgs gaisa spēku papildinājums.

Analītiķi un amatpersonas apgalvo, ka F-16 vien nebūs liels pagrieziena punkts karā.

Lasiet arī: Krievija sarīko vienu no lielākajiem dronu uzbrukumiem Kijivai

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas