Ukraina varētu saņemt jaunākās ASV ražotas tāla darbības rādiusa raķetes

Pentagons ir notestējis jaunu tālas darbības rādiusa precizitātes bumbu, kas paredzēta Ukrainai, un pirmā partija tikšot piegādāta jau trešdien. Saskaņā ar četru personu, kas ir informētas par šīm lietām, teikto, Ukraina trešdien saņems pirmo no zemes palaižamo maza diametra bumbu partiju – pavisam jaunu “Boeing” ražotu ieroci, kāda nav pat ASV rīcībā, otrdien, 30.janvārī, ziņo Politico.

Saskaņā ar ASV amatpersonas teikto, jaunā raķete, kas spēj veikt aptuveni 90 jūdžu (145 km) tālu lidojumu, tiekot uzskatīta par būtisku Ukrainas spēju pastiprinājumu, nodrošinot dziļākas trieciena iespējas un papildinot tās tālās darbības rādiusa kaujas arsenālu.

Pentagona preses pārstāvis ģenerālmajors Pets Raiders (Pat Ryder) atteicies komentēt jaunās bumbas piegādes Ukrainai, atsaucoties uz operatīvo drošību. Viņš otrdien žurnālistiem sacīja, ka par piegādēm runās tikai ar Ukrainu, uzsverot, ka notiek sadarbība ar Ukrainu un nozares partneriem, lai nodrošinātu ātru un efektīvu ieroču piegādi un integrāciju.

“Boeing” un “Saab” kopīgi izstrādātais ierocis

sastāvot no 250 mārciņu (113 kg) smagas bumbas, kas piestiprināta pie raķešu dzinēja un izšauta no dažādiem uz zemes uzstādītiem palaišanas mehānismiem.

Atšķirībā no ASV inventāra, kurā ir no gaisa palaižama versija, šis no zemes palaižamais variants esot jauna tehnoloģija, kas ļauj veikt triecienus Krievijas loģistikas un flotes objektiem.

Neraugoties uz to, ka ASV trūkst jaunu līdzekļu ieroču piegādei, pērn parakstītais līgums ar “Boeing” ļaujot nodrošināt ieroču piegādi Kijivai.

Ukraina būšot pirmā valsts, kas kaujas operācijās izmantos jauno bumbu, padarot to par svarīgu izmēģinājuma objektu citām valstīm, kas kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā ir uzsākušas tālās darbības munīcijas iegādi.

Saskaņā ar nozares avota sniegto informāciju armija pārraudzījusi jaunā ieroča testēšanu, pirms tā deva savu apstiprinājumu ieroča nosūtīšanai uz Ukrainu.

Lai gan no gaisa palaižamā versija tikusi izstrādāta 2019.gadā, uzņēmumi to pārdevuši tikai pēc tam, kad ASV nolēma to ziedot Ukrainai kā daļu no palīdzības paketes.

Lasiet arī: ES atbalsta peļņu no Krievijas iesaldētajiem aktīviem novirzīt Ukrainai

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas