Ukraina ziņo par nepārtrauktiem krievu uzbrukumiem

Krievijas armija turpina nepārtrauktus uzbrukumus Ukrainas austrumu daļā, Bahmutā, un apšaudījusi arī Hersonu, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Kremlis Bahmutu uzskata par nozīmīgu, lai virzītos tālāk Ukrainā. Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara saziņas vietnē Telegram rakstīja, ka smagas kaujas notiek visas austrumu frontes garumā, un lielākoties Kijivas spēkiem izdevies atvairīt ienaidnieka uzbrukumus. “Lielākā daļa uzbrukumu vērsti Bahmutas virzienā,” viņa rakstīja, un piebilda, ka Krievijas armijas vadība uz turieni pārvirzījusi arī karavīrus no citām vietām. Maļara informēja: “Ienaidnieks izmanto savas profesionālākās vienības un paļaujas uz pamatīgu artilērijas un aviācijas palīdzību.

Katru dienu ienaidanieks pret Bahmutu vērš 40 līdz 50 ieņemšanas operācijas un 500 reizes apšauda pilsētu.”

Vāgnera grupas īpašnieks Jevgēņijs Prigožins šonedēļ informējis, ka viņa spēki ieņēmuši 80% no Bahmutas teritorijas, savukārt ukraiņi norāda, ka tas ir krietni pārspīlēts skaitlis.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis turpina aicināt rietumus piešķirt vairāk ieroču cerībā, ka tas palīdzēs sekmīgam pretuzbrukumam. Zelenskis ceturtdienas, 13.aprīļa, uzrunā sacīja: “Mēs gatavojam savus puišus. Mēs gaidām mūsu partneru solīto ieroču piegādes. Mēs pietuvinām uzvaru, cik vien iespējams.”

Amatpersonas ziņojušas, ka krievu izvērstajās Hersonas apšaudēs gājuši bojā divi cilvēki.

Ārpus kaujas lauka

Ukrainas amatpersonas koncentrējas uz plašajiem atjaunošanas darbiem, kā arī cenšas paplašināt cīņu ar korupciju.

Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihals sarunās Vašingtonā solīja, ka atskaitīsies par katru ASV piešķirto dolāru, un informēja, ka atjaunošanas darbiem Ukrainā jāsākas jau šogad. Viņš pateicās par nepārtraukto, spēcīgo atbalstu.

Sarunā ar ASV Valsts kases sekretāri Dženetu Jellenu (Janet Yellen) sacīja, ka Kijivai atjaunošanas darbiem pietrūkst 14 miljardi dolāru. Viņš piezīmēja, ka Ukraina ir izveidojusi sistēmu, lai varētu sekot līdzi līdzekļu izlietojumam, un šogad cīņā ar korupciju paveikts daudz vairāk nekā daudzos iepriekšējos gados kopā.

Ukraina arī cenšas virzīties uz dalību NATO, kas ir solis, ko Maskava nosoda, un ir norādījusi, ka to nepieņems.

Lasiet arī: Bahmuta turpina turēties; rietumi sola ieročus

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas