Ukrainas pretuzbrukums lēnām virzās uz priekšu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis norādījis, ka viņa spēku virzība ir lēnāka nekā cerēts, bet Kijiva nepakļausies spiedienam rīkoties straujāk, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Prezidents sacījis BBC: “Daži domā, ka šī ir Holivudas filma, un gaida rezultātus uzreiz. Tas tā nav. Uz likmes ir cilvēku dzīvības.” Šobrīd ukraiņi virzās dienvidu frontē, un notur aizstāvības līniju austrumos, kas ilgstoši ir Krievijas uzbrukuma galvenais mērķis. Kupjanskas apgabalā ziemeļaustrumos Krievijas spēki uzbrūkot īpaši intensīvi: “Kupjanskas sektorā, mēs iznīcinām ienaidnieku, lai arī kas krievu teroristiem būtu padomā. Dienvidos mēs virzamies uz priekšu… Austrumos mēs noturam aizsardzības pozīcijas.”

Ukraina atguvusi astoņus ciematus ilgi gaidītajā pretuzbrukumā, un tie ir pirmie nozīmīgie panākumi

vairāk nekā pusgada laikā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins tikmēr paziņojis, ka Maskava novēro pretuzbrukuma pierimšanu. Putins televīzijai sacījis, ka, lai gan Ukrainai vēl esot zināms uzbrukuma potenciāls, Kijiva sapratusi, ka tai “nav izredžu”.

Ukrainas spēkiem vēl jāpārrauj krievu aizsardzības līnijas, ko tie veidojuši mēnešiem ilgi. Tiek uzskatīts, ka Kijiva sagatavojusi 12 brigādes, kas vēl gatavojas pievienoties cīņām.

Par spīti lēnajam progresam, Vašingtona ziņojusi, ka aicinās sniegt plašāku starptautisko atbalstu Ukrainai, uzrunājot arī valstis, kuras līdz šim nav nosodījušas Krievijas iebrukumu.

Ceturtdienas, 22.jūnija, rītā Ukrainas austrumu daļā vairāk nekā stundu skanēja gaisa trauksmes sirēnas, un armija brīdināja par iespējamiem lidrobotu un raķešu uzbrukumiem. Amatpersonas un armija ziņojusi par sprādzieniem vairākās apdzīvotās vietās, bet netiek ziņots par cietušajiem.

Lasiet arī: NATO samitā solīs palīdzību Ukrainai tās armijas modernizēšanā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas