Vācija apsver iespēju deportēt afgāņu migrantus, kas uzskatāmi par draudu drošībai

Vācija apsver iespēju deportēt afgāņu migrantus, kas rada draudus drošībai, atpakaļ uz Afganistānu, otrdien, 5.jūnijā, paziņoja iekšlietu ministre Nensija Fēzere (Nancy Faeser) pēc tam, kad pagājušajā nedēļā notikušajā uzbrukumā migrants no Afganistānas ar nazi nogalināja policistu, izskanot aicinājumiem pieņemt stingrāku nostāju migrācijas jomā, ziņo “Reuters”.

Šāds solis būtu pretrunīgi vērtējams, jo Vācijas politika neparedz cilvēku izraidīšanu uz valstīm, kurās viņiem draud nāve. Deportācijas uz Afganistānu tika pārtrauktas pēc tam, kad 2021.gadā pie varas nāca “Taliban”, un sarunas ar “Taliban” tiek uzskatītas par problemātiskām.

Pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām, kurās sagaidāms, ka galēji labējiem būs labi rezultāti, iekšlietu ministre Fēzere paziņoja, ka jau vairākus mēnešus intensīvi pēta šo jautājumu un drīzumā plāno pieņemt lēmumu.

“Man ir skaidrs, ka cilvēki, kas rada potenciālus draudus Vācijas drošībai, ir nekavējoties jāizraida no valsts,”

viņa sacīja žurnālistiem, piebilstot, ka tas attiecas gan uz Afganistānas, gan Sīrijas pilsoņiem un norādot, ka valdība cenšas paātrināt deportāciju arī uz citām valstīm.

Fēzere sacīja, ka ir “stingri pārliecināta, ka Vācijas drošības intereses ir svarīgākas par attiecīgo personu interesēm”.

Piektdien Manheimā 25 gadus vecs vīrietis no Afganistānas, kurš Vācijā dzīvoja legāli un uzbrukumā tika sašauts un aizturēts, pret islāmu vērstā pasākumā ar nazi smagi ievainoja sešus cilvēkus, un no gūtajiem ievainojumiem mira policists. Policistam tika vairākas reizes iedurts kaklā. 

Galēji labējā partija “Alternatīva Vācijai” (AfD) šo incidentu ir izmantojusi, lai aicinātu īstenot stingrāku migrantu politiku, kritizējot pašreizējos migrācijas un drošības pasākumus. Uzbrukums ir saasinājis spriedzi kanclera Olafa Šolca (Olaf Scholz) koalīcijā, īpaši ar Zaļajiem, kas iebilst pret deportācijām uz Afganistānu.

Lasiet arī: VIDEO | Plūdos Vācijas dienvidos bojā gājuši vismaz četri cilvēki

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas