Vācijā arestē divus vīriešus par iespējamu spiegošanu Krievijas labā

Vācijā, Bavārijas reģionā ir arestēti divi Vācijas-Krievijas pilsoņi, kuri tiek turēti aizdomās par sabotāžas uzbrukumu plānošanu, tostarp ASV militārajiem objektiem, lai grautu militāro atbalstu Ukrainai, tā, ceturtdien, 18.aprīlī, atsaucoties uz amatpersonu ziņoto, vēsta Reuters.

Viens no aizdomās turētajiem, identificēts kā Dīters S., iespējams, kopš 2023.gada oktobra komunicējis ar personu, kas saistīta ar Krievijas slepeno dienestu, par iespējamiem sazvērestības plāniem, ziņo prokuratūra.

Otrs aizdomās turamais, kas identificēts kā Aleksandrs J., tiek apsūdzēts par to, ka kopš pagājušā mēneša palīdzējis viņam apzināt potenciālos uzbrukuma mērķus, ziņo BBC.

“Mūsu drošības iestādes ir novērsušas iespējamus uzbrukumus ar sprāgstvielām, kuru mērķis bija apdraudēt mūsu militāro palīdzību Ukrainai,” sacīja iekšlietu ministre Nensija Fēzere (Nancy Faeser). “Šis ir īpaši nopietns gadījums par iespējamu spiegošanu Putina noziedzīgā režīma labā.”

Dīters S. bija gatavs veikt spridzināšanas un dedzināšanas uzbrukumus militārajiem un industriālajiem objektiem,

tostarp tiem, kurus izmantoja ASV spēki, norādīja prokurori, piebilstot, ka viņš fotografēja un filmēja militāro transportu un aprīkojumu, un nodevis šo informāciju Krievijas kontaktpersonai.

“Reuters”, atsaucoties uz žurnāla “Spiegel” sniegto informāciju, raksta, ka starp minētajiem objektiem bijis arī Grafenvēras armijas bāze Bavārijas dienvidos, kur ukraiņu karavīri tiek apmācīti lietot ASV tankus “Abrams”.

Prokuroriem ir aizdomas, ka Dīters S., kura uzvārds nav publiskots Vācijas likumu dēļ, no 2014.gada decembra līdz 2016.gada septembrim darbojies Krievijas atbalstīto spēku kaujinieku grupējumā Ukrainas austrumos, pašpasludinātajā Doneckas Tautas Republikā. Turklāt, kā norāda prokurori, viņa rīcībā ir šaujamierocis.

Ziņas par ceturtdienas arestiem sakrita ar Vācijas ekonomikas ministra Roberta Hābeka (Robert Habeck) pārsteiguma braucienu uz Ukrainu.

Vācija arī nāca klajā ar steidzamu aicinājumu valstīm palīdzēt stiprināt Ukrainas pretgaisa aizsardzību, Krievijas spēkiem turpinot bombardēt Ukrainas pilsētas un infrastruktūru.

“Mēs turpināsim sniegt Ukrainai atbalstu un neļausim sevi iebiedēt,” sacīja Fēzere.

Kopš 2022.gada februāra, kad sākās Krievijas iebrukums, Vācija ir bijusi otra lielākā militārās palīdzības sniedzēja Ukrainai (aiz ASV).

Lasiet arī: Zelenskis: nāvējošais trieciens Černihivā “nebūtu noticis”, ja būtu vairāk pretgaisa aizsardzības sistēmu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas