Zelenskis: nāvējošais trieciens Černihivā “nebūtu noticis”, ja būtu vairāk pretgaisa aizsardzības sistēmu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sacīja, ka dzīvības būtu bijis iespējams glābt, ja Ukraina būtu saņēmusi pietiekami rietumvalstu militārās palīdzības pirms Krievijas gaisa trieciena, kurā trešdien, 17.aprīlī, Ukrainas ziemeļu pilsētā Černihivā tika nogalināti 13 cilvēki, ziņo Politico.

“Tas nebūtu noticis, ja Ukraina būtu saņēmusi pietiekami daudz pretgaisa aizsardzības sistēmu un ja pasaules apņēmība cīnīties pret Krievijas terorismu arī būtu bijusi pietiekama,” Zelenskis sarūgtināts rakstīja vietnē “X”.

Uzbrukumā Krievijas bruņotie spēki izšāva vairākas raķetes uz vietējo infrastruktūru un civiliedzīvotāju mājām, kamēr cilvēki devās uz darbu, paziņoja pilsētas mēra pienākumu izpildītājs Oleksandrs Lomako.

 

Sešdesmit cilvēki tika ievainoti un 13 tika nogalināti, “Telegram” paziņoja Ukrainas iekšlietu ministrs Ihors Kļimenko, norādot, ka tiek veikta meklēšanas un glābšanas operācija, lai glābtu cilvēkus, kas joprojām ir iesprostoti zem sagrauto ēku gruvešiem. Trieciena laikā tika bojātas arī četras daudzstāvu ēkas, slimnīca, izglītības iestāde un desmitiem privāto automašīnu, viņš piebilda.

Zelenskis norādīja, ka bojāgājušo skaits varētu pieaugt.

Krievija ir pastiprinājusi uzbrukumus Ukrainas civilajai infrastruktūrai, Kijivai piedzīvojot pretgaisa aizsardzības raķešu trūkumu, lai pretotos šiem uzbrukumiem. Ukraina nav varējusi papildināt savus krājumus, jo ASV palīdzība 60 miljardu ASV dolāru vērtībā ir aizkavējusies, tās piešķiršanai esot apturētai Kongresā partiju interešu dēļ.

Ukrainas prezidents Zelenskis nesenā intervijā amerikāņu raidorganizācijai PBS uzsvēra, ka Ukrainai nav izredžu uzvarēt karā, ja ASV palīdzība netiks sniegta.

“Apņēmībai ir nozīme. Atbalsts ir svarīgs. Ukrainas apņēmība ir pietiekama. Tikpat lielai apņēmībai jābūt arī no mūsu partneru puses un līdz ar to pietiekamam atbalstam,” vietnē “X” rakstīja Zelenskis.

Lasiet arī: Atbalstu Ukrainai un Izraēlai ASV Pārstāvju palātā izskatīs kā atsevišķus likumprojektus

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas