Vācija pirmo reizi deportē desmitiem afgāņu likumpārkāpēju uz Afganistānu

Piektdienas, 30.augusta, rītā Vācija pirmo reizi kopš “Taliban” nākšanas pie varas ar “Qatar Airways” čārterreisu deportēja 28 afgāņu noziedzniekus-nelegālos imigrantus atpakaļ uz viņu dzimteni, atsaucoties uz vietējo mediju ziņoto, vēsta “Politico”.

“Vācijas drošības intereses nepārprotami ir svarīgākas par noziedznieku aizsardzības interesēm,” sacīja kanclera Olafa Šolca (Olaf Scholz) preses pārstāvis.

Lidojumu izsekošana liecināja, ka “Qatar Airways” lidmašīna “Boeing 787” īsi pirms plkst. 7.00 pēc vietējā laika no Leipcigas izlidoja uz Kabulu.

Vācijas kanceleja un Iekšlietu ministrija operāciju gatavojusi divus mēnešus, un saskaņā ar Vācijas laikraksta “Spiegel” ziņojumu 28 deportētie no aizturēšanas centriem naktī tika nogādāti Leipcigā. Viņi saņēmuši arī 1 000 eiro skaidrā naudā, un viņus pavadījis ārsts.

Ziņojumā teikts, ka Vācijas valdība izraidīšanas procesu sākusi ar Kataras starpniecību, jo Šolca koalīcija vienmēr ir izslēgusi tiešas sarunas ar “Taliban” režīmu.

Pēdējā laikā, atjaunojoties debatēm par migrāciju, ir pastiprinājušies aicinājumi atsākt notiesāto noziedznieku deportēšanu no Vācijas uz Afganistānu un Sīriju. Vācija 2021.gada vasarā pēc ASV spēku izvešanas un “Taliban” atgriešanās pie varas bija apturējusi visas deportācijas uz Afganistānu drošības apsvērumu dēļ.

Lidojums uz Kabulu notika tikai dažas dienas pēc tam, kad Vācijas iestādes arestēja sīrieti, kuram esot iespējama piederība grupējumam “Islāma valsts”, un kurš Vācijas pilsētā Zolingenā ar nazi nodūris trīs cilvēkus.

Vācijas valdība ceturtdien arī paziņoja par stingrāku migrācijas politiku.

Lasiet arī: Pēc Zolingenes uzbrukuma Šolcs sola paātrināt deportācijas

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas