Vācijas policija arestē gadu desmitiem bēguļojošo Sarkanās armijas frakcijas locekli

Pirmdien Berlīnē tika arestēta bēdīgi slavenās Vācijas kaujinieku grupējuma Sarkanās armijas frakcijas (RAF) 65 gadus vecā dalībniece Daniela Klete (Daniela Klette), kura gadu desmitiem bija bēgusi saistībā ar apsūdzībām par vairākām bruņotām laupīšanām un slepkavības mēģinājumu, otrdien, 27.februārī, ziņo Reuters.

Klete tika meklēta kopā ar diviem citiem grupas locekļiem – Ernstu Folkeru Štaubu (Ernst-Volker Staub) un Burkhardu Gārvegu (Burkhard Garweg) – visi trīs kaujinieku grupējuma trešās, un pēdējās, paaudzes pārstāvji tiek turēti aizdomās par virkni paveikto noziegumu no 1999. līdz 2016.gadam, lai uzturētu savu bēgļu dzīvesveidu.

Policijai izdevās aizturēt Kletu pirmdienas vakarā dzīvoklī Berlīnes centrālajā Kreicbergas rajonā.

Aizturēšanas laikā viņa nav izrādījusi nekādu pretestību, kā apstiprināja Lejassaksijas kriminālizmeklēšanas nodaļas vadītājs Frīdo de Frīss (Friedo de Vries). Brīfinga beigās de Frīss sacīja, ka Berlīnē veikts vēl viens arests, taču norādīja, ka aizturētā identitāte vēl nav apstiprināta.

Novembrī pēc sabiedrības sniegtās informācijas policija pastiprināja centienus aizturēt RAF bēgļus un pirms divām nedēļām populārā kriminālnoziegumu TV raidījumā sabiedrība tika aicināta sniegt informāciju par RAF bēgļiem, pēc kura tika iesniegtas vēl 250 dažādas ziņas, kuras policija joprojām apstrādā.

Lejassaksijas iekšlietu ministre Daniela Bērensa (Daniela Behrens) sacīja, ka teroristi nevar justies droši pat pēc 30 gadiem.

Daudzdzīvokļu mājā Berlīnē Klete tikusi atrasta viena un policija konfiscējusi pistoli, divas magazīnas un kārtridžus. Vēlāk viņu ar helikopteru nogādāja cietumā Brēmenes ziemeļu pilsētā.

RAF pirmā galēji kreisā paaudze, ko dibināja Andreas Bāders (Andreas Baader) un Ulrike Meinhofa (Ulrike Meinhof), aizsākās laikā, kad vācu studenti protestēja pret Vjetnamas karu.

Savas darbības kulminācijas laikā 20.gadsimta 70.gados grupa sagrāba ķīlniekus un nogalināja vismaz 33 cilvēkus, tostarp valsts amatpersonas, policistus, uzņēmējus un ASV karavīrus.

Taču trešās paaudzes pārstāvju noziegumi netika pastrādāti RAF vārdā – 1998.gadā grupa oficiāli pārtrauca darbību, par savu izjukšanu paziņojot anonīmā vēstulē, kas tika nosūtīta Reuters birojam Ķelnē.

Lasiet arī: NATO sabiedrotie izslēdz karaspēka nosūtīšanu uz Ukrainu, Kremlim atbildot uz Makrona izteikumiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas