Vācijas Šolcs pārmet ES valstīm par “nepietiekamo” militāro atbalstu Ukrainai

Vācijas kanclers Olafs Šolcs (Olaf Scholz) pirmdien, 8.janvārī, uzsvēra, ka lielākā daļa Eiropas Savienības (ES) valstu nesniedz pietiekamu militāro atbalstu Ukrainai, lai palīdzētu tās cīņā pret Krieviju. Līdz ar šķēršļiem, ko ASV Kongresā piedzīvo ASV militārā palīdzība Ukrainai, Šolcs uzsvēra, ka Eiropai ir jāpalielina savi centieni, atkārtoti apliecinot Vācijas apņemšanos atbalstīt Ukrainu tik ilgi, cik tas būs nepieciešams, ziņo Reuters.

Lai gan iepriekš Vācija tika kritizēta par nepietiekama atbalsta sniegšanu, tomēr tagad tā ir viena no lielākajām gan ieroču, gan finansiālās palīdzības sniedzējām,

2024.gadā divkāršojot savu militāro palīdzību Ukrainai līdz astoņiem miljardiem eiro.

Šolcs uzsvēris, ka ar Vācijas ieguldījumu vien nepietiks, lai nodrošinātu Ukrainas drošību ilgtermiņā.

Viņš aicinājis ES valstis palielināt militāro palīdzību Ukrainai, piebilstot, ka “daudzu ES dalībvalstu plānotās ieroču piegādes Ukrainai nav pietiekamas,” ziņo aģentūra Reuters atsaucoties uz preses konferenci.

Šolcs minējis, ka Berlīne ir lūgusi ES iztaujāt dalībvalstis par to plānotajām piegādēm, jo, iespējams, nav zināmas visas detaļas.

Kanclers Olafs Šolcs arī pauda pārliecību, ka ES gaidāmajā ārkārtas samitā, kas paredzēts 1.februārī, panāks vienošanos par ierosināto 50 miljardu eiro palīdzības paketi Ukrainai, pret kuru iebilda Ungārija.

Lasiet arī: ES piešķir Ukrainai tiesības pievienošanās sarunu sākšanai; nespēj vienoties par finansiālu atbalstu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas