Vairāk nekā puse NATO valstu sasniegs aizsardzības izdevumu mērķi

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs (Jens Stoltenberg) pirms NATO aizsardzības ministru sanāksmes izteica atzinību 18 valstīm par to, ka tās ir ceļā, lai sasniegtu 2% no IKP aizsardzības izdevumu mērķa, un mudināja atlikušās 13 valstis sniegt ieguldījumu “taisnīgā” sloga sadalē ar ASV, trešdien, 14.februārī, vēsta Politico.

Stoltenbergs uzsvēris, ka šis ir rekordliels skaits, kas ir sešas reizes lielāks nekā 2014.gadā, kad šo mērķi izpildīja tikai trīs valstis, piebilstot: “Kritika, ko mēs dzirdam, primāri nav par NATO, bet gan par to, ka sabiedrotie NATO vajadzībām netērē pietiekami daudz līdzekļu. Un tas ir pamatots arguments.”

“Politico” ziņo, ka Polija, ASV, Grieķija, Igaunija, Lietuva, Somija, Rumānija, Ungārija, Latvija, Apvienotā Karaliste un Slovākija ir starp valstīm, kuras 2023.gadā sasniegušas izdevumu mērķi. 

 

Viņš arī aicinājis Eiropu un Kanādu darīt vairāk, saskaroties ar Trampa draudiem mudināt Krieviju uzbrukt sabiedrotajiem, uzsverot, ka tā ir ziņa, ko paudušas vairākas ASV administrācijas, ka eiropiešiem un Kanādai ir jātērē vairāk, jo “mēs neredzam taisnīgu sloga sadali aliansē,” teica Stoltenbergs.

Lasiet arī: Trampa komentāri par NATO izpelnās nosodījumu, Baltais nams tos dēvē par “nesaprātīgiem”

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas