Valmierā KNAB aizdomas par 4 miljonu eiro prettiesisku iegūšanu; aizturēts Baiks

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersonas otrdien, 12.septembrī, veic procesuālas darbības Valmieras novada Attīstības pārvaldes struktūrvienībā “Projektu vadības nodaļa”, aģentūrai LETA apstiprināja Valmieras novada pašvaldības izpilddirektora vietniece un Valmieras novada Attīstības pārvaldes vadītāja Evija Nagle.

Latvijas Televīzijai zināms, ka lietas ietvaros ticis aizturēts arī Valmieras mērs Jānis Baiks, vēsta lsm.

Nagle gan neesot tiesīga sniegt informāciju, par kuru no pašvaldībā īstenotajiem projektiem KNAB veic pārbaudi.

Valmieras novada domes priekšsēdētāja Baika (Valmierai un Vidzemei) mobilais tālrunis pašlaik nav sazvanāms, pārliecinājās aģentūra LETA.

Nagle informēja, ka Baiks ir atvaļinājumā, taču vakar viņš sevi atsaucis no atvaļinājuma un bijis darbā, bet šodien – atkal esot atvaļinājumā. Nagle nevarēja komentēt, kādu svarīgu darbu dēļ vakar priekšsēdētājs bijis darbā.

Otrdien, 12. septembrī, KNAB iepriekš sāktā kriminālprocesā veica kriminālprocesuālās darbības, tai skaitā vairāk nekā 20 kratīšanas, izņemšanas un nopratināšanas vairākos objektos.

9.jūnijā Eiropas Prokuratūra (EPPO) sāka kriminālprocesu un to nodeva KNAB kā kompetentajai iestādei pirmstiesas izmeklēšanas veikšanai.

KNAB šajā kriminālprocesā izmeklē krāpšanu lielā apmērā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kas izraisījusi smagas sekas.

KNAB rīcībā esošā informācija liecina, ka Valmieras pašvaldības amatpersonas, iespējams, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, kopā ar vairāku uzņēmumu pārstāvjiem veikušas nelikumīgas darbības, lai pašvaldība tās īstenotā projektā prettiesiski iegūtu vairāk nekā četru miljonu eiro ERAF finansējumu.

Projekts saistīts ar infrastruktūras izveidi ēkai Valmierā. Tādā veidā personas nodarījušas Eiropas Savienībai zaudējumus lielā apmērā.

Patlaban sešām kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību.

KNAB plašāku informāciju par kriminālprocesu un tajā iesaistītajām personām pagaidām nesniedz.

Lasiet arī: Trešajam VAD iesaukumam līdz decembrim gaida 480 brīvprātīgos jauniešus

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas