Valsts lielākajā daļā snieg! Laiks būs vēss

Otrdien, 23.aprīli, debesis klās mākoņu sega, kas visā valsts teritorijā atnesīs nokrišņus – naktī galvenokārt gaidāms slapjš sniegs, sniegs, tomēr gaisa temperatūrai pakāpeniski paaugstinoties, nokrišņi vietām pāries lietus formā, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Sinoptiķi norāda, ka sniega sega nakts stundās pieaugs par 1-4 cm! “Snigšanas rezultātā vietām veidosies slapja sniega nogulums, kas var bojāt elektrības vadus un lauzt koka zarus! Atsevišķos posmos ceļi kļūs slideni, un redzamība intensīvo nokrišņu ietekmē var būt apgrūtināta, tāpēc aicinām satiksmes dalībniekiem ievērot piesardzību! Nokrišņi dienas laikā mitēsies.”

Naktī pūtīs mērens līdz mēreni stiprs rietumu, ziemeļrietumu vējš, kas dienā iegriezīsies no rietumiem, dienvidrietumiem, piekrastē brāzmās sasniedzot 15-17 m/s! Laiks būs vēss, jo gaisa temperatūra kā diennakts tumšajās, tā arī gaišajās stundās lielākajā valsts daļā būs 0…+5 grādu robežās.

LVĢMC norāda, ka nedēļas vidū starp mākoņiem vietām izsprauksies saule. Trešdien lielāko dienas daļu būtiski nokrišņi nav gaidāmi, taču vakarpusē Latviju no dienvidiem sasniegs jauna nokrišņu zona, kas visā valstī nesīs lietu, kura ietekmē izveidojošo sniega segu izkausēs.

Ceturtdienvējš atkal kļūs stiprāks. Ja nakts uz trešdienu būs auksta, vietām gaisa atdziestot līdz pat -3 grādiem, tad dienā pamazām sāks ieplūst siltāka gaisa masa, līdz ar to gaisa temperatūra nedēļas vidū lielākoties būs +7…+12 grādu robežās.

Nedēļas izskaņā pakāpeniski paaugstināsies atmosfēras spiediens, kā rezultātā laikapstākļi kļūs labvēlīgāki – nokrišņu būs mazāk un arī vējš nepūtīs tik stipri. Gaisa temperatūra kā nakts, tā arī dienas laikā būs augstāka – brīvdienās termometra stabiņš dažviet varētu pakāpties pat virs +15 grādu atzīmes.

Lasiet arī: Rīgā ievieš “sniega biļetes” un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas