Valsts portālam – jauns domēns latvija.gov.lv

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ziņo, ka no pirmdienas, 30.janvāra, valsts pārvaldes pakalpojumu portāls Latvija.lv ir pārcelts uz jaunu domēna adresi latvija.gov.lv. Vienlaikus turpinās darboties arī saite Latvija.lv, nodrošinot lietotāja automātisku pāradresāciju. Portāla pilnveide turpinās.

Pāreja uz adresi latvija.gov.lv ir veikta, «lai portāla lietotājam neradītu šaubas, ka viņš ir nonācis oficiālajā, valsts pārvaldes uzturētajā pakalpojumu portālā, kā arī būtu pārliecināts, ka informācijas un personas vai uzņēmuma datu apstrāde šajā portālā ir droša.» Pievienotais domēns gov.lv liecinot par to, ka tīmekļa vietne ir valsts resurss, «uzticams un drošs!», vēsta VARAM mediju relīze.

Vienlaikus portāla lietotājiem jāņem vērā, ka portāls piedzīvo tehnisko platformas maiņu,

lai tas «nākotnē būtu ērtāks un saprotamāks iedzīvotājiem, gan arī ērtāks iestādēm savu e-pakalpojumu izvietošanā». Līdz ar to lietotājiem pakāpeniski 2023.gada laikā būs pieejami vēl vairāki jauninājumi.

Jaunās portāla sadaļas darbojas paralēli ar vēl pārstrādē esošajām sadaļām – meklētāju, pakalpojumu katalogu, dzīves situācijām, e-pakalpojumu katalogu, pilnvarošanas funkcionalitāti un vēl aptuveni 90 nepārstrādātajiem, iestāžu veidotajiem e-pakalpojumiem, kuru dizains vēl tiks modernizēts šī gada laikā. Līdz 2023.gada augusta beigām paredzēts izveidot arī jaunu sadaļu klienta darba vietā – e-paneli Mani dati, kur tiks attēloti personai piederīgi dati no valsts reģistriem. Portāla uzlabošana tai skaitā tiek veikti tādēļ, lai turpmāk tehniskos darbus būtu iespējams veikt, nepārtraucot portāla darbību.

Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) direktora vietnieks Elektroniskās pārvaldes jautājumos Edgars Cīrulis skaidro, ka portāla attīstība plānota arī nākamajos gados. Paredzams, ka līdz 2026.gadam tas «kļūs proaktīvāks un tiks atvieglota e-pakalpojumu izstrāde iestādēm».

Lasiet arī: Rosina EP vēlēšanās dot iespēju balsot jebkurā iecirknī

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas