Valsts prezidents apstiprina Ordeņu kapitula sastāvu

Valsts prezidenta kanceleja ziņo, ka Edgars Rinkēvičs, atbilstoši Valsts apbalvojumu likuma 42. pantam, ir apstiprinājis Ordeņu kapitula sastāvu. Ordeņu kapitula kancleru un locekļus Valsts prezidents ieceļ uz savu pilnvaru laiku.

Darbībai Ordeņu kapitulā par tā kancleru uzaicināts un iecelts Viestura ordeņa lielkrusta komandieris, valsts aizsardzības un patriotisma fonda Namejs valdes priekšsēdētājs, atvaļinātais ģenerālleitnants Raimonds Graube.

Par Ordeņu kapitula locekļiem uzaicināti un iecelti: Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris, uzņēmuma SAF Tehnika valdes priekšsēdētājs Normunds Bergs; Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere, Latvijas Radio 3 Klasika direktore, muzikoloģe Gunda Vaivode; Triju Zvaigžņu ordeņa lielvirsnieks, Viestura ordeņa lielkrusta komandieris, Atzinības krusta lielkrusta komandieris, atvaļinātais [britu armijas – BNN] brigādes ģenerālis Jānis Kažociņš; Viestura ordeņa komandieris, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts; Atzinības krusta virsniece, Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Dānijas Karalistē Inga Skujiņa; Atzinības krusta virsniece, žurnāla Jurista Vārds galvenā redaktore, juriste Dina Gailīte.

Saskaņā ar Valsts apbalvojumu likumā noteikto kārtību Ordeņu kapitula sastāvā ir Ordeņu kapitula kanclers, kurš apbalvots ar vismaz vienu no augstākajiem valsts apbalvojumiem, un seši Ordeņu kapitula locekļi – divi no apbalvotajiem ar Triju Zvaigžņu ordeni, divi no apbalvotajiem ar Viestura ordeni un divi no apbalvotajiem ar Atzinības krustu. Par Ordeņu kapitula kancleru un tā locekļiem

var būt tikai Latvijas Republikas pilsoņi. 

Ordeņu kapituls – kā koleģiāla institūcija, kas izveidota un darbojas uz likuma pamata kopš 2004.gada 7.aprīļa, ievērojot Valsts apbalvojumu likumu un valsts apbalvojumu tradīcijas – pārzina valsts apbalvojumu lietas, izskata iesniegtos ierosinājumus par apbalvošanu ar valsts apbalvojumiem un citus Valsts apbalvojumu likumā ar valsts apbalvojumiem noteiktus jautājumus. Ordeņu kapitula sastāvā bez atlīdzības darbojas dažādu nozaru speciālisti un profesiju pārstāvji.

Lasiet arī: Rinkēvičs aicina Latvijas Banku meklēt risinājumus kreditēšanas vides uzlabošanai

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas